El bisbe Francesc presideix l’Eucaristia d’inici de l’any “Familia Amoris Laetitia”

Amb motiu de l’inici de l’Any de la Família, el Papa Francesc ha destacat la necessitat de donar suport a la família en aquest temps de pandèmia i salvaguardar els vincles familiars perquè “són uns vincles necessaris per a viure i viure bé, per fer més fraterna la humanitat”.

Ahir, diumenge 21 de març, el bisbe Francesc va presidir a la Catedral de Menorca l’Eucaristia que va donar inici a la nostra diòcesi de l’any “Familia Amoris Laetitia“. La celebració  va ser organitzada pel Secretariat de Família i Vida i celebrada conjuntament amb els Equips de la Mare de Déu i per les Associacions de Pares i Mares (APIMA) del col·legi salesià de Calós i el col·legi de la Consolació, que van participar amb lectures, pregàries i ofrenes.  La celebració també es va poder seguir en directe pel canal de youtube del Bisbat de Menorca.

Coincidint amb el cinquè aniversari de la publicació de l’exhortació del Papa Francesc “Amoris Laetitia“, aquesta Eucaristia va donar inici a l’Any de la Família, que suposa  una oportunitat per a créixer en l’amor familiar i posar a la família en el centre de les accions pastorals de l’Església  i en el centre de l’atenció de la societat. En la seva homilia, el bisbe Francesc va començar destacant que l’Any de la Família ens convida a descobrir de nou la bellesa de la família i suposa l’inici d’un temps de reflexió que ha de ser molt profitós i enriquidor per a la nostra Església i, molt especialment, per als matrimonis i famílies cristianes.

En aquest sentit, el bisbe va indicar que en l’actualitat es manté ben viu el desig de veure i sentir a Jesús, perquè ell és la llum que tantes famílies necessiten per afrontar la seva vida. Amb la seva homilia, Monsenyor Francesc va posar de manifest que Jesús és el gran referent per a les famílies cristianes, és l’alegria que omple el cor de les famílies. La missió de l’Església és proclamar la bellesa del matrimoni viscut d’acord amb l’Evangeli. 

D’altra banda, Mons.Francesc va expressar que la vida matrimonial i familiar requereix d’un gran esforç col·lectiu, això significa que hem d’assumir la creu com Jesús. Davant les dificultats, els problemes de la rutina, les preocupacions, sempre hem de cultivar la força de l’amor, un amor que ha de ser servicial, pacient, respectuós. Els valors que han de sustentar la vida personal i familiar són l’entrega, el servei i l’estima total als altres, és a dir, a la parella, als fills, als avis.

Finalment, va fer una menció especial al Dia del Seminari, recordant el gran servei que lliuren els preveres a les famílies i a la societat i va convidar els fidels a pregar perquè no faltin a la nostra Església vocacions al sacerdoci. L’Eucaristia es pot tornar a veure al canal de youtube del Bisbat de Menorca: https://www.youtube.com/user/BisbatdeMenorca

Podeu llegir l’homilia completa del Bisbe en el següent enllaç (versió en català i castellà): https://www.bisbatdemenorca.org/les-paraules-del-bisbe/homilies/2021-03-21-Homilia-Inauguracio-Any-de-la-familia-Amoris-laetitia.pdf

A punt d’iniciar la Setmana Santa,  cultivem l’amor familiar, cuidem dels nostres major, siguem testimonis de l’amor que Jesús ens mostrarà amb la seva Resurrecció i participem com a Església de la font de vida que brolla de l’arbre de la creu.

 

 

Hits: 69