El Servei d’Aliments de Càritas Menorca creix un 70% en 3 mesos

Les dades que ens ofereix Càritas Menorca són una mostra de la difícil situació que moltes persones i famílies estan patint a Menorca. Des de l’inici de la pandèmia de la Covid-19 la demanda d’aliments s’ha disparat. Durant aquests tres mesos el Servei de Repartiment d’Aliments de Càritas Menorca ha augmentat un 70%  i, en els darrers 15 dies, 461 famílies de la nostra illa han rebut aliments dels serveis parroquialssignificant un total 1.095 persones ateses.   

 Ciutadella continua sent el municipi amb un increment més alt d’aquesta demanda d’ajuda i ja són 213 famílies les que han estat ateses. A Maó 154 famílies i a municipis com Ferreries, amb 32 famílies, Alaior, amb 21, i Es Castell,  amb un total de 29 famílies, també s’ha notat un augment de la demanda d’ajuda.  Darrere d’aquests nombres hi ha persones, famílies que estan vivint moments molt complicats.

 La solidaritat està sent un factor essencial per atendre a totes les persones que ho necessiten. Càritas Menorca ha aconseguit 135 mil euros per fer front a l’augment d’aquesta demanda, una demanda que, davant l’actual crisi social, humana i econòmica,  s’allargarà durant molts de mesos.

Fins a mitjans del mes de maig Càritas ha invertit 30 mil euros en vals per a productes frescos. Un nou acord amb Sa Cooperativa del Camp, per valor de 30 mil euros més, distribuirà els aliments frescos als domicils de les famílies usuàries de Càritas Menorca.

Així mateix, més de 30 iniciatives de col·laboració, d’empreses i particulars,  estan ajudant a les Càrites parroquials amb donatius econòmics i l’entrega d’alimentsCàritas agraeix aquestes accions solidàries i la implicació de la societat menorquina. Cada Gest Compta i tots nosaltres podem ajudar deixant aliments i productes de primera necessitat a les cistelles dels supermercats o portant aliments a les parròquies.  

Hits: 47