Escoltes naturalment intel·ligents

Aquest cap de setmana els agrupaments escoltes de l’illa hem celebrat el Sant Jordi, amb el lema “Escoltes Naturalment Intel·ligents”.

Conjuntament amb altres grups d’infants i joves, ens hem convertit en agents d’intel·ligència per valorar les capacitats humanes en contraposició al que aprenen a fer les màquines.

La trobada va començar a Alaior el dissabte; després de fer presentacions i grups per branques, es va fer una gimcana de descoberta per dins el poble, que estava de celebració pel 720è aniversari de la seva fundació. Retrobats tots els grups a la bassa de Sant Pere, posen rumb cap a la zona d’acampada de Son Putxet.

Amb les tendes muntades i ja sopats, es fan alguns jocs de bosc a les diferents zones d’acampada, abans de reagrupar-nos per acabar la vetllada. Posam en comú les preguntes i respostes de la gimcana i es fa una connexió especial amb Panamà, des d’on la reportera de Tramuntana TV ens envia informació sobre la llei escolta.

Abans del “bona nit” es va fer un moment de reflexió sobre els conflictes en el món i, recordant la llum de la Pau de Betlem, que els escoltes en tot moment i a qualsevol lloc, hem de ser “agents de Pau.”

El diumenge va comencar amb l’Eucaristia presidida pel bisbe Gerard i acompanyat del consiliari diocesà d’Escoltes de Menorca, Joan Mercadal Victory. Ja a primera hora del matí arribaven els agents visitants d’Alaior; una mica més tard, els de Ciutadella i els agents especials del Batec Escolta.  Després de berenar i agafar forces, es van fer grups segons els països de missió de cadascú, per participar als tallers. En cadascun dels espais, els grups feien feina entorn a una intel·ligència, ja que els humans tenim capacitats més enllà de la lingüística i el raonament matemàtic, que són els que més es treballen a l’escola.

Ja passat el migdia, es va començar a desmuntar les tendes i deixar l’espai d’acampada ben aclarit. Mentrestant, un bon equip d’agents especials preparaven les paelles per al dinar. Acabat l’àpat, el grup d’infants i joves, motxilles a l’esquena, van iniciar la ruta cap a Alaior per posar punt i final a la trobada. Abans de partir cap a casa, es van repartir els records. Van triar un saquet d’anous, que tenen una forma similar al nostre cervell i ens aporten nutrients essencials. Com ja és tradició, vàrem acabar el cap de setmana formant un gran cercle i cantant l’hora dels adéus.

En el moment d’escriure aquesta crònica, ens assabentam del traspàs de Mn. Pere Oleu, una persona precursora i impulsora de l’escoltisme a Menorca.  Des d’aquí el nostre més sentit condol a la família i a tota la comunitat cristiana.

Escoltes de Menorca (MSC)

Més fotografies

Hits: 154