Esperança per un món més humà i cristià

El pregoner de Setmana Santa centra el seu discurs en l’amor de Crist, la fe, el martiri i l’Eucaristia

El pregoner de Setmana Santa de Maó, el carmelita  Miguel  Ángel  González va dirigir un emotiu i poètic discurs  entorn als valors del missatge cristià en l’acte d’inici de la Setmana Santa a Maó. En el pregó, que va pronunciar dimecres 10 d’abril a l’Església de Santa Maria, va elogiar la tasca de les confraries com a transmissores de l’amor de Crist i la seva activitat apostòlica.

Va destacar també la fortalesa de les dones que apareixen a l’Evangeli, com a exemple de l’amor, que les duu a desafiar el perill i mostrar-se a favor d’un condemnat a mort, i va abordar la qüestió de la fe en l’actualitat per viure-la, no com una fe “a la carta”, sinó de manera “íntegra, ferma i plena” per creure en Déu i el seu amor misericordiós.

En aquest sentit va destacar també l’exemple dels màrtirs per parlar als fidels del sacrifici i de les batalles que ha de lliurar la Humanitat actualment, com la de la família o el matrimoni, la consciència o la memòria per recordar la nostra procedència i les nostres arrels cristianes.

No li van faltar paraules tampoc per animar a la confessió amb un punt d’ironia i és que, com va dir “potser hi ha files massa llargues de comunió i massa curtes de confessió”.