“Estimeu-vos els uns als altres”: el manament més important que Jesús ens va mostrar

Amb la celebració del Dijous Sant donam inici al Tridu Pasqual,  el període durant el qual la Litúrgia Catòlica commemora la Passió, Mort i Resurrecció de Jesucrist, i constitueix el moment central de la Setmana Santa i de l’any litúrgic.

“En aquest dia Jesús, després de compartir amb els seus deixebles el sopar de Pasqua, els va donar el manament suprem: “Vos don un manament nou: que us estimeu els uns als altres; tal com jo us he estimat, estimeu-vos també els uns als altres. Tothom coneixerà que sou deixebles meus: si us estimeu els uns als altres””. Així va començar la seva homilia, Mon.Francesc Conesa, en la Missa del Sant Sopar. Un dia en el qual els cristians recordam aquest manament nou que Jesús ens va deixar i celebram la institució de l’Eucaristia i de l’Orde sacerdotal.
El nostre bisbe va expressar que si volem ser els deixebles de Jesús, hem de fer de la nostra vida un servei. “Com el Mestre, haurem d’ acostar-nos moltes vegades a rentar els peus dels homes i dones del nostre temps, per alleugerir les seves penes i curar les seves ferides”. En aquest sentit, va destacar que “no ens podem permetre gelosies, enveges, insults, intolerància o rebuig. Els deixebles només poden viure en l’acolliment, la comprensió i el perdó“.
Així mateix, Mons. Francesc va tenir un record especial per les víctimes de la pandèmia, els que han patit la malaltia i els que estan patint les conseqüències econòmiques i socials provocades per aquesta crisi sanitària.  “A tots ells ha d’arribar la nostra solidaritat, perquè sàpiguen que volem viure el manament que en aquesta nit ens va deixar el nostre Senyor. En aquest dia recordem i agraïm, de manera especial, tot el treball que fa Càritas per al servei dels més pobres“.
Podeu llegir l’homilia completa del bisbe en el següent enllaç: https://www.bisbatdemenorca.org/les-paraules-del-bisbe/homilies/2021-04-01-Homilia-Dijous-Sant.pdf
A les diferents parròquies i esglésies de la nostra diòcesi el Sant Sopar es va celebrar en un ambient íntim i fratern:
Parròquia de sant Esteve
Església de Sant Miquel
Parròquia de Sant Rafael
Parròquia de Sant Antoni Maria Claret
Església de Santa Maria de Ferreries
Parròquia de Santa Eulàlia d’Alaior
Parròquia de la Mare de Déu del Roser des Castell
Parròquia de Sant Climent
Parròquia de la Concepció 
Parròquia de Sant Antoni de Maó
Parròquia de Santa Maria de Maó

Hits: 28