El bisbe Mons. Francesc presideix la Missa Crismal a la Catedral

El bisbe Mons. Francesc ha presidit avui capvespre, Dimecres Sant, la Missa Crismal a la Catedral de Menorca. La celebració, concelebrada per tot el presbiteri de Menorca, ha tingut com a eix central la benedicció dels Sants Olis- dels catecúmens i dels malalts- i la renovació de les promeses sacerdotals per part dels capellans de la Diòcesi.

A l’Eucaristia, concelebrada per tot el presbiteri de l’Església menorquina, han assistit un gran  nombre de fidels de les diferents parròquies de l’illa com també religiosos de la vida consagrada,  entre els quals han participat les tres religioses de las Hijas de la Sagrada Familia que s’han instal·lat a la parròquia del Roser des Castell per a col·laborar en la pastoral parroquian i en l’evangelització.

En l’homilia, el bisbe ha volgut començar agraint la presència dels sacerdots, seminaristes, membres de la vida consagrada i, molt especialment,  dels fidels laics de Menorca: “Vosaltres sou veritables protagonistes en la vida i missió de l’Església”. Tot seguit, Francesc s’ha adreçat als preveres per a animar-los a mantenir la il·lusió en la missió que tenen encomanada: la de transmetre a tothom la passió per Jesús i l’Evangeli. També ha volgut agrair-los la seva dedicació per, en aquest temps de pandèmia, seguir al costat dels fidels i oferir ajuda espiritual.

D’altra banda, ha recordat amb preocupació que les nostres comunitats son cada vegada més limitades, degut a que moltes persones es van allunyant de la fe i van abandonant l’Església. En el context actual, s’està construint una visió del món i de la societat en què Déu no té cabuda. Per aquest motiu, és essencial la renovació de la unió dels preveres amb Jesucrist perquè “la unció de l’Esperit inundi tot el nostre ser i el renovi”, ha afegit el bisbe. Convençuts que l’Evangeli és font de vida i llum per a tots, ha manifestat la necessitat de continuar “proclamant als nostres contemporanis  la fe en Jesucrist com a proposta de vida per a tothom”.

Finalment, el nostre bisbe ha expressat la importància d’estar units per a impulsar la missió evangelitzadora de l’Església: “El que ens demana Jesús és treballar molt units, perquè tots hem estat enviats a aquesta terra de Menorca per ser signes seus i omplir-la amb llum de la seva Paraula i la seva presència”.  Una unitat que, com ens va mostrar Jesús, s’ha de  basar en la diversitat i en el servei a les persones més vulnerables. 

L’homilia completa del Senyor bisbe disponible en el següent enllaç: https://www.bisbatdemenorca.org/les-paraules-del-bisbe/homilies/2021-03-31-Homilia-Missa-Crismal.pdf

 

 

 

Hits: 93