Festa de la Mare de Déu de Gràcia 2021

Aquests dies hem celebrat la festa de la Mare de Déu de Gràcia a Maó. Les celebracions litúrgiques han comptat amb un gran participació de fidels que s’han reunit per a celebrar en comunitat la festivitat de la seva patrona.

Aquestes van començar el dimarts capvespre amb les primeres vespres en honor a la patrona de Maó que va presidir Mn. Joan Miquel Sastre, rector de la parròquia de Santa Maria i capellà de l’ermita, juntament amb altres preveres de l’arxiprestat de Maó.  Va consistir en el cant de l’himne, la lectura de tres salms, un text de l’Evangeli, un responsori, el cant del Magnificat, les plegàries i els goigs de la Mare de Déu.

Foto: Josep Bagur Gomila/ Diari Menorca

D’altra banda, ahir matí el bisbe Mons. Francesc Conesa va presidir l’Eucaristia en honor a la Mare de Déu de Gràcia, concelebrada amb Mn. Joan Miquel Sastre, el vicari general, Gerard Villalonga, i el clergat de l’Arxiprestat de Maó.

En la seva homilia, el nostre Bisbe va explicar que “aquesta celebració ens ajuda a recordar un principi fonamental en la vida cristiana, que és la prioritat de la gràcia. Aquest principi diu que allò primer en la vida del cristià és sempre la gràcia, l’amor incondicional de Déu”.

Mons. Francesc va subratllar que “moltes vegades els cristians hem posat més l’accent en la llei que en la gràcia, convertint el cristianisme en un conjunt de normes morals i lleis per al culte. Però allò primer és sempre la gràcia. Abans que la obligació moral i religiosa –com ha dit el Papa- hem de parlar de l’amor salvífic de Déu (cf. EG 165). Hem de començar sempre proclamant la iniciativa amorosa de Déu”.

Els assistents van rebre amb aplaudiments i emoció la imatge de la Mare de Déu. En acabar la missa, la imatge va retornar a l’ermita.

Fotografies Eucaristia en honor a la Mare de Déu de Gràcia: Manolo Barro/ Diari Menorca

 

Hits: 79