Festa del Martiri de Sant Joan Baptista

“Així com ell va ser màrtir de la veritat i la justícia, també nosaltres lluitem amb valentia per la Confessió de la vostra doctrina”

Un grup de fidels es va reunir ahir a l’ermita de Sant Joan de Missa per celebrar la festa del martiri de Sant Joan Baptista. La celebració, com és costum, es va celebrar a l’exterior i  va ser presidida pel bisbe Mons. Francesc.

En la seva homilia, el bisbe Francesc va començar recordant la figura dels màrtirs, els quals, a l’igual que Sant Joan Baptista, “ens omplen d’admiració i ens encoratgen a treballar sense por per l’Evangeli, sense tenir por de la persecució“. El comportament, les paraules i els actes de Joan són un gran exemple per a tots els cristians de l’actualitat.

El bisbe va dedicar gran part de la seva homilia a reflexionar sobre el paper dels cristians en el nostre món actual i els desafiaments amb els quals es troben. Va recordar que són molts els cristians que, encara avui en dia, són perseguits a diferents llocs del món: “Tots ells ens ofereixen un testimoni impressionant de coherència i fidelitat”, va indicar.

Així mateix, el pastor de la nostra Església, va destacar l’important paper que ens correspon a tots nosaltres com a cristians, que no és altre que el de declarar i confessar obertament amb goig i alegria que som membres de l’Església i seguidors i deixebles de Crist, i que, per aquest motiu, ens esforçam per ser fidels a l’Evangeli. En les societats occidentals, va advertir, “els cristians es veuen submergits en un ambient que els convida a adaptar-se als nous valors de la societat, al que està establert com a políticament correcte, deixant enrere les seves creences i conviccions”, una manera d’abandonar a Crist que Sant Agustí ja havia destacat en el seu temps.

El nostre bisbe va acabar ressaltant que els cristians hem de contemplar el testimoni del Baptista i demanar al Senyor que “Així com ell va ser màrtir de la veritat i la justícia, també nosaltres lluitem amb valentia per la Confessió de la vostra doctrina”. “Que contemplant el testimoni de sant Joan, cobrem força per rebutjar les pors i lluitar amb valentia per comunicar a tots que la salvació i la vida es troben en Jesús, l’Anyell, el Messies de Déu“, va concloure.

Hits: 104