Els avantatges i perills de les xarxes centren el diàleg entre periodistes i el Bisbe en la Jornada Mundial de les Comunicacions Socials
Obrir el camí al diàleg, a trobar-se, al somriure. Perquè el món d’internet no pot substituir a la realitat palpable. Mons. Francesc Conesa té clar que, si bé les xarxes socials i la web són un bon espai per a la comunicació i també per a explicar l’Evangeli, són un complement a l’hora d’aconseguir autèntiques relacions humanes. Una idea amb la qual coincideixen la vintena de periodistes i comunicadors de Menorca que van compartir taula el 30 de maig amb el sr. Bisbe. La Diòcesi va reunir al Toro, centre geogràfic i espiritual de l’Illa, als professionals dels mitjans menorquins, que van donar el seu parer sobre els avantatges i perills de la comunicació del segle XXI amb motiu de la Jornada Mundial de les Comunicacions Socials.
El diàleg va partir del missatge del papa Francesc per aquesta jornada, “Som membres uns dels altres. De les comunitats a les xarxes socials a la comunitat humana” i van endinsar-se en les oportunitats que ofereixen les xarxes socials i com gestionar la intolerància d’alguns, que s’aprofiten de l’anonimat que dóna Internet.
El Bisbe va recordar que en la base de cada xarxa ha d’existir una comunitat humana. En moltes ocasions, va afirmar, la identitat a les xarxes es basa en l’oposició als altres, cosa que alimenta als grups que exclouen als que són diferents. Les xarxes socials són útils si es possibilita la trobada en viu i la relació entre les persones, va concloure. Res millor que una xerrada entre comunicadors, també en viu, per a confirmar-ho.