L’Agrupament Escolta Federico Pareja celebra 50 anys

Fa ja 50 anys que el salesià Enric Granell va impulsar l’Agrupament Escolta Federico Pareja de Ciutadella. Aquest 1 de juny l’AE mes veterà celebra el seu mig segle amb una festa al carrer per compartir l’esperit escolta amb tothom.

És el primer agrupament a Menorca que arriba a aquest assenyalat aniversari. Ha vist créixer el poble, acompanyat infants i joves en la seva etapa escolta i acomiadat any rere any a milers de joves que se n’anaven per estudiar fora. També alguns, però menys, han retornat, ja com a responsables “caps”.

Són molts els que han passat pel cau, coneixent i vivint el mètode escolta des dels primers temps, al local del col·legi salesià. En aquests cinquanta anys, “Federico” s’ha localitzat gairebé arreu de Ciutadella, amb membres de tot el poble. Això ha suposat sempre un repte perquè requereix més esforç per part de les famílies i dels i les caps a l’hora de mantenir el creixement del grup.

Any rere any i fins a sumar cinquanta a l’AE Federico Pareja s’ha treballat pe crear consciència democràtica, per fer ecologisme i defensar el territori, per crear espais de seguretat i confiança. S’ha lluitat per deixar el món i a les persones millor del que les hem trobat.

Aquest dissabte, dia 1 de juny, s’ha organitzat una festa per celebrar amb tota la població aquests 50 anys. Es farà a la plaça de la Catedral a Ciutadella a partir de les 19 h.

La festa s’iniciarà amb fandango a càrrec del grup Tramuntana. Seguirà Menorca Lindy Hop i tancarà Feeling Menorca amb un concert.Tot ben acompanyat de beure i cocs a preus populars.

L’agrupament ha realitzat també una sèrie de productes per ajudar amb les despeses, que ben segur agradaran molt i també per tenir un bon record de l’esdeveniment.

Hits: 19