Jaume Denclar, nou prevere de la diòcesi de Menorca

Avui, 27 d’abril, Jaume Denclar ha estat ordenat prevere a la Catedral de Menorca, en una celebració presidida pel bisbe Gerard.

Ha estat concelebrada pels preveres de la nostra Diòcesi i alguns de l’Arquebisbat de València, on el jove va cursar els seus estudis eclesiàstics. Familiars, amics i fidels dels diferents pobles de l’illa també l’han acompanyat en aquest dia tan important per a ell i per a l’Església de Menorca. L’acompanyament musical de la celebració ha estat a càrrec de la Capella Davídica, l’organista Tomé Olives i el salmista Joan Taltavull.

En la seva homilia, el Bisbe ha citat el lema escollit per Jaume Denclar per al seu ministeri sacerdotal “Serviu el Senyor amb alegria”, un verset del salm 99, i l’ha encoratjat a tenir un cor de pastor i que, amb el seu testimoni alegre i amb la seva tasca pastoral de servei als altres, faci present la bondat, l’amor i la fidelitat de Déu. També ha invocat a la Mare de Déu del Roser, advocació titular de la parròquia del nou prevere, perquè vetlli per ell i el guardi en el seu camí d’entrega generosa a Déu i els germans.

    Estudi Hernando

A continuació, s’ha dut a terme la litúrgia de l’ordenació, amb la imposició de mans del bisbe i la pregària consecratòria d’ordenació; la recepció de les vestidures, el lliurament del pa i el vi, el bes de pau amb el bisbe i els preveres presents, signe de la comunió en una mateixa missió.

Estudi Hernando

Al final de la celebració, Jaume Denclar ha adreçat unes paraules d’agraïment a Déu, a la seva família, a la comunitat cristiana des Castell, als Seminaris de Menorca i València, a les comunitats  de Sant Antoni de Maó i Sant Climent a on ha servit com a diaca aquests mesos, i al bisbe Gerard per acceptar-lo com a col·laborador seu en bé de l’Església. A més, ha demanat als presents que preguin per ell i perquè tots responguem amb amor a la voluntat de Déu.

Estudi Hernando

Demà, a les 11 h, a la parròquia de la Mare de Déu del Roser des Castell, presidirà la seva primera missa.

L’ordenació sacerdotal es pot tornar a veure al canal de Youtube del Bisbat de Menorca:

Mes fotografiesEstudi Hernando

Estudi Hernando

Estudi Hernando

Hits: 399