Jornada Mundial dels Pobres 2020: “Allarga la teva mà al pobre”

Aquest diumenge celebram la Jornada Mundial dels Pobres amb el lema “Allarga la teva mà al pobre” (cf. Si 7,32), del llibre de l’Antic Testament de la Siràcida. En aquest llibre s’exposen consells molt encertats sobre diferents situacions de la vida com la pobresa, i insisteix en el fet que en l’angoixa cal confiar en Déu.

El Papa Francesc ens recorda que en moments complicats com l’actual, amb un virus que ha portat mort, dolor i desconcert, allargar la mà és un signe de proximitat, solidaritat i amor. “Allarga la teva mà al pobre” és una invitació a la responsabilitat i una crida a portar les càrregues dels més febles, com recorda sant Pau: «Mitjançant l’amor, poseu-vos al servei els uns dels altres. Perquè tota la Llei troba la seva plenitud en un sol precepte: Estima els altres com a tu mateix. […] Porteu les càrregues els uns dels altres »(Ga 5,13-14; 6,2).

Els cristians no ens podem sentir bé quan un membre de la família humana és deixat al marge i oblidat. El crit silenciós de tants pobres ha de trobar al poble de Déu en primera línia per donar-los veu, defensar-los i solidaritzar-se amb ells davant de tanta hipocresia i tantes injustícies i convidar-los a participar en la vida de la comunitat. Siguem una Església de portes obertes, testimonis de l’amor de Jesús, sempre al servei dels germans que més ho necessiten. En moments difícils com l’actual, hi ha moltes formes d’ajudar: el servei de repartiment d’aliments de les Càritas parroquials, el Fons Diocesà de Solidaritat… obrint sempre el nostre cor, escoltant i allargant la nostra mà a tots.

Hits: 51