La Diòcesi de Menorca obre les portes dels temples, també als turistes

Ser església de portes obertes, un dels punts del Pla Pastoral de la Diòcesi de Menorca, es reflecteix a l’estiu en l’àmbit turístic. Diverses esglésies i espais patrimonials de la Diòcesi ofereixen durant l’estiu visites turístiques, tant lliures com guiades, i posen a l’abast dels visitants informació en diversos idiomes.
La Catedral de Menorca és un dels punts més atractius pels turistes. Persones de moltes nacionalitats diferents passen per la Seu de la Diòcesi, a Ciutadella, i la visiten conjuntament amb el convent de Sant Agustí, l’edifici que acull el seminari i el museu diocesà. Els més interessats contracten la visita guiada, que es fa en ambdós espais a les 12 h i té una durada d’una hora i mitja.
Pel que fa a Maó, s’ofereixen visites a l’església de Santa Maria i a la rectoria, així com a Sant Francesc, que compta també amb visites guiades tots els dijous, a les set i mitja del capvespre.
A més a més Bisbe ha escrit una carta per a donar la benvinguda als turistes. La carta es distribueix en forma de tríptic i s’acompanya dels horaris de misses i es pot trobar a les parròquies i diversos espais de la Diòcesi. Està en català, castellà, alemany, francés, anglès i italià, les llengües més habituals entre els turistes que ens visiten, per ajudar-los a conèixer l’Església de Menorca.

Hits: 8