La Diòcesi reforçarà les accions per acollir i escoltar joves i famílies

L’Església de Menorca prestarà més atenció als joves i a les famílies. En la Trobada Diocesana del 8 de juny, que va reunir més de 100 persones, el Bisbe Francesc va anunciar diverses accions pel programa del curs vinent i que, seguint amb el Pla Pastoral, tenen com a finalitat ser una església oberta, en especial a aquests col•lectius.

Pel que fa als joves, el pròxim curs s’anima a les parròquies a organitzar activitats per obrir-se als què no formen part dels grups juvenils de l’Església i a reforçar els grups amb iniciatives d’evangelització. Amb les famílies, es reforçarà la cura dels equips de matrimonis ja existents i es fomentarà la creació de nous equips. Les activitats relacionades amb la catequesi en família també prendran importància, amb l’organització de trobades i formació per als pares dels fillets de catequesi i dels clubs parroquials.

Igualment, en el curs 2019-2020 no es deixa de banda l’acollida. També es farà incís en accions com la millora de l’acollida de les persones que no van habitualment a les parròquies, a mantenir els temples oberts i a treballar per a orientar en la iniciació cristiana.

Entre els actes extraordinaris anunciats pel pròxim curs destaquen també la celebració, amb tota l’Església, del mes missioner extraordinari i la conclusió de la fase diocesana del Congrés de Laics, a més de la participació en el congrés nacional.