Peregrinació a Polònia: rere els passos de Joan Pau II

Un  grup de la parròquia del Carme de Maó va emprendre el mes de maig  l’aventura de conèixer el país que va donar a llum al gran papa sant Joan Pau II: Polònia. La peregrinació va començar coneixent la ciutat de Varsòvia i tot el procés de reconstrucció després de la II Guerra Mundial. El capvespre van visitar la ciutat de la Immaculada fundada per sant Maximilià Kolbe on van celebrar l’eucaristia a la cel·la on visqué.

L’endemà fou el dia de visitar el santuari de Czestochowa on hi ha l’icona de la Verge negra, patrona del país. Allà celebraren l’eucaristia coincidint amb el dia de la nostra patrona, la Mare de Déu del Toro. El capvespre van visitar les mines de sal de Wieliczka. Després van posar rumb a Cracòvia on van visitar la catedral, l’església de santa Maria  i el santuari de la Divina Misericòrdia on santa Faustina rebé les revelacions que deixà escrites al seu famós diari. Van tenir l’oportunitat de celebrar l’eucaristia a l’església natal de sant Joan Pau II a Wadowice i de visitar el museu a la seva casa natal. I el mateix dia van anar també al camp de concentració d’Auswitz on van palpar l’horror i el mal que es pot arribar a fer a les persones.

L’últim dia es centrà en una passejada en balsa pel riu Dunajec i la visita al poble de Zakopane amb les seves esplèndides vistes de les muntanyes nevades.

El viatge fou tota una experiència que els ha ajudat a conèixer més al papa polac i descobrir un país que els ha sorprès per la seva educació, netedat i per la seva gran fe.

 

Hits: 10