Escoltes de Menorca recullen 600 kg de fems del litoral

Els agrupaments Escolta van endur-se més de mitja tona de plàstics, cordes i bòtils de les platges de Menorca en les jornades “Clean Up the Med” 19, a finals de maig. Els membres del moviment “scout” menorquí van dedicar els dies 25 i 26 de maig i el 2 de juny a netejar diverses cales repartides arreu de l’Illa.

La primera jornada la va iniciar l’agrupament escolta (AE) Tramuntana, el dissabte 25 fosquet, amb una recollida de plàstics a la platja des Sivinar. El diumenge es repartiren en grups i mentre uns recollien i apilaven llenya els altres buidaven les dunes i la platja de Mongofre de plàstics. A més d’un gran nombre de bòtils, van trobar caixes de fruita i, fins i tot, un tros de caiac. Com els va sobrar temps, varen fer una estona, sedàs en mà, triant l’arena per trobar microplàstics.
Aquell mateix diumenge unes vint persones de l’AE de Santa Eulàlia netejava la zona de Cala Caldes i ja el dia 2 de juny, una seixantena de persones van passar per Cala Mica amb l’AE Sant Bartomeu i van aprofitar per netejar també la zona d’acampada.

En total, els Escoltes de Menorca van treure 600 kg de fems, una xifra prou alta tenint en compte que dues de les jornades, a La Vall i el Pilar, van haver-se de suspendre per mal temps.

 

Hits: 29