Les iniciatives solidàries de Càritas Menorca davant el coronavirus

Càritas Menorca ha posat en marxa diferents iniciatives com l’atenció telefònica i el servei d’aliments per continuar amb el seu servei solidari

Càritas Menorca no tanca i s’ha adaptat a les difícils circumstàncies actuals per seguir acompanyant a les persones en situació més precària. Primer van iniciar l’atenció telefònica per atendre les necessitats més urgents i organitzar el repartiment d’aliments des de les parròquies i l’ajuda també amb medicaments. També a nivell nacional Càritas ha impulsat una campanya per a recaptar suport econòmic per atendre les persones més vulnerables davant la crisi del coronavirus. Totes les persones que ho desitgin es poden posar en contacte amb Càritas i col·laborar econòmicament. A la web de Càritas Menorca (caritasmenorca.org) també s’expliquen tots els detalls per els qui vulguin ajudar.

El servei d’aliments també segueix en marxa. La primera setmana de confinament s’ha atès des de les parròquies a 270 famílies de tota Menorca gràcies a l’ajuda de voluntaris de mitjana edat, joves i treballadors de Càritas Diocesana, que segueixen en tot moment les instruccions de les autoritats i seguint les normes de seguretat. El repart d’aliments  ha estat possible gràcies a l’Obra Social la Caixa que ha aportat 9.000 euros als serveis d’aliments de les parròquies i al Consell Insular de Menorca que aporta una ajuda econòmica extra de 20.000 € per la compra d’aliments frescos per aquest període de pandèmia. Degut al confinament i a la importància de quedar-nos a casa, qualsevol aportació d’aliments s’ha de fer contactant per telèfon amb Càritas.  

Càritas ens convida a generar teixit social, a enfortir la comunitat i a seguir sent solidaris. Aquest objectiu pot aconseguir-se amb gestos quotidians molt senzills, com localitzar, en aquests moments en què moltes persones es queden aïllades i soles, sense possibilitat de comunicar-se, als veïns més vulnerables, especialment les persones majors, i oferir-los ajuda per a fer la compra, recollir medicines en la farmàcia o xerrar amb ells des de la finestra. Aquests dies una trucada és també una forma de comunicació essencial per atendre a les persones que més ho necessiten. 

“Cada gest compta. La Caritat no tanca”. 

Hits: 109