L’eucaristia empeny a Maó a sortir al carrer pel Corpus

Les parròquies de Maó es van unir el dissabte 22 de juny per a celebrar l’eucaristia en la solemnitat del Cos i de la Sang de Crist. L’església de Santa Maria es va omplir de gom a gom en una cuidada i participada celebració presidida pel Bisbe Francesc i concelebrada pels preveres i diaques de la ciutat.

El bisbe va destacar en la seva homilia que per ser una Església que surt per places i camins fa falta ser una Església eucarística, una Església que s’alimenta del Cos de Crist per no tenir por d’anunciar la Bona Nova de l’Evangeli.

Després de la celebració es va organitzar la processó eucarística fins al Carme que va comptar amb la presència dels infants de primera comunió de totes les parròquies i també amb les confraries i associacions de pietat i nombrosos fidels que acompanyaren el Santíssim pels carrers de la ciutat.
La Banda de Cornetes i Tambors “Virgen de Monte Toro” i la Banda de Músics de Maó van amenitzar el recorregut.

Una vegada arribats al Carme el bisbe va donar la benedicció amb el Santíssim. Una vegada reservat Mons. Conesa va agrair a tots els presents la seva participació i implicació en una celebració emotiva i viscuda.

Arreu de Menorca

Pel que fa a la resta de l’Illa, les religioses del Toro també es van sumar a les celebracions pel Corpus amb adoració eucarística i res de vespres. A Ciutadella, el Corpus es va retardar una setmana, a causa de les festes de Sant Joan, i té lloc el dia 30 de juny, amb una eucaristia presidida pel sr. Bisbe a la Catedral seguida de la processó pels carrers de la ciutat.

 

Hits: 10