Marcar les caselles de Fins Socials i de l’Església en la declaració de la renda fa que la societat avanci gràcies al treball de les ONG

Càritas convida a marcar conjuntament les caselles de l’Església Catòlica i la de Fins Socials. D’aquesta manera, marcant conjuntament les dues caselles duplicam la nostra ajuda sense cap cost afegit. 

El període per a fer la declaració de la renda ha començat un any més i, amb ell, les ONG s’uneixen per a presentar la campanya de la “X Solidària” i aconseguir que més persones, contribuents, marquin la casella 106 d’Activitats d’Interès Social en la seva renda.

Gràcies a aquest senzill gest, cada any, s’impulsen diferents projectes socials per a aconseguir una societat més justa, inclusiva i igualitària que no deixi a ningú enrere. En 2020, el 55% de les persones contribuents van marcar la casella solidària de la renda, superant els 11 milions i mig de persones. No obstant això, encara hi ha un 45% de persones que no ho fa, o bé perquè marquen solament la casella de l’Església Catòlica (11%) o perquè no marquen cap casella, deixant en blanc la seva assignació (34%).

Amb aquest motiu, les ONG s’uneixen en la seva trobada anual per a presentar la campanya de la “X Solidària”, que en aquesta edició s’emmarca, a més, en un context de crisi sanitària, social i econòmica provocada per la COVID19, que ha afectat amb gran duresa a les persones en situació de major vulnerabilitat: persones en situació de pobresa i exclusió social, persones majors, amb discapacitat, infància. Davant aquesta situació d’emergència social, enguany es posa l’accent principalment en la importància que les persones contribuents marquin la casella 106 en la seva declaració de la renda.

Càritas convida a marcar les dues caselles en l’Assignació Tributària

Càritas, membre actiu de la Plataforma d’ONG d’Acció Social, convida, a més, a marcar conjuntament les caselles de l’Església Catòlica i de Fins Socials en l’Assignació Tributària. D’aquesta manera, el contribuent pot multiplicar la seva solidaritat en aportar l’1,4% dels seus impostos tant al sosteniment de l’Església com als fins socials.

Un any més, i a través de la campanya mejor2, Càritas recorda que és possible marcar totes dues caselles, sense que això suposi pagar més imposats ni que l’Agència Tributària ens retorni menys. Amb aquesta opció, s’estaran secundant centenars de projectes d’atenció a persones en situació de pobresa i exclusió, i, al mateix temps, la important labor pastoral i litúrgica que duu a terme l’Església catòlica a Espanya.

Càritas Menorca

Són molts els projectes que gràcies a aquesta aportació pot posar en marxa Càritas Menorca, que, com a entitat del tercer sector d’acció social, rep fons per als seus projectes socials aportats pels contribuents a través de la casella de “Finalitats Socials”. Però, al mateix temps, com a Confederació oficial de les entitats d’acció caritativa i social de l’Església catòlica a Espanya, Càritas rep també suport financer de la Conferència Episcopal Espanyola i de les Diòcesis espanyoles, una part del sosteniment de la qual procedeix de les aportacions que es recapten mitjançant la casella destinada a l’Església catòlica.

Durant 2020, gràcies a les aportacions de les 2 caselles de la declaració, des de Menorca hem mantingut part de la nostra xarxa de centres i serveis que funcionen a través de les parròquies i la diòcesis.

Hits: 33