Menorca commemorarà el 18 de juny els 300 anys de la Catedral

L’Església menorquina celebrarà una Missa Solemne i s’inaugurarà una exposició sobre la història del temple el dia del tricentenari

El dia 18 de juny de 1719 el bisbe de Mazzara del Vallo (Sicília) va consagrar solemnement l’església de Santa Maria de Ciutadella, la nostra actual Catedral. Ara, 300 anys després, l’Església de Menorca commemora aquesta data tan especial amb una Missa Solemne el dimarts dia 18, a les 20 h, al temple, i diverses activitats per a donar a conèixer la seva història, que inclouen la inauguració d’una exposició als soterranis de Cal Bisbe (Espai Bisbe Vila) i l’edició de dos llibres.

La celebració, com indica el vicari general Gerard Villalonga, és important no tan sols per als cristians de Ciutadella, on està ubicada la Catedral, sinó per tota la comunitat de creients de Menorca: “La Catedral és Església mare i tots els menorquins ens sentim vinculats a ella”. I és que, com ha recordat el rector del temple, Josep Manguan, es tracta d’una “església viva, amb un ús religiós dins la comunitat diocesana”.

La Diòcesi ha editat dos llibres, un de commemoratiu titulat “Imago Ecclesiae Escrits amb motiu del 300 Aniversari de la consagració de la Catedral de Menorca”, i la carta pastoral del Bisbe Francesc “El Significat de la Catedral. Guia espiritual de la Catedral de Menorca”. El primer es tracta d’un volum de diversos autors que dóna diverses perspectives sobre la Catedral, mentre que la carta és un escrit dirigit sobretot als creients amb la intenció d’ajudar-los a comprendre “el significat teològic profund que té la catedral i a descobrir el simbolisme que té per la fe”.

Pel que fa a l’exposició a l’Espai Bisbe Vila, s’inaugura el dia de la celebració de la consagració, dia 18 i mostra tot de material divers vinculat al temple, des d’antigues gàrgoles fins a llibres o maquetes que ajuden a imaginar-se l’aspecte de la Catedral durant diversos moments de la història. La mostra és d’entrada gratuïta amb cita prèvia.

Descarrega’t el Dossier de Premsa:

DOSSIER DE PREMSA. 300 Aniv Catedral