Missa per la Pau: “La cultura de la cura com a camí de pau”

Un any més, el 31 de desembre, les comunitats cristianes de l’arxiprestat de Ciutadella es van reunir per a celebrar la Missa per la Pau. El bisbe Mons. Francesc va presidir l’Eucaristia a la Catedral de Menorca, a la qual van participar totes les parròquies de Ciutadella.   Es tracta d’una jornada anual molt important que va instaurar el Papa Pau VI l’any 1968. Amb el lema d’enguany “La cultura de la cura com a camí de pau” el Papa Francesc posa de manifest la necessitat de construir una societat fraterna i solidària. La pandèmia actual que esteim vivint ens ha demostrat,  una vegada més, que ens necessitam els uns als altres, que som una família humana universal, per tant, és necessari que deixem de banda la cultura de la indiferència i del descart tan predominant en la nostra societat.

En aquest sentit, en la seva homilia el bisbe Francesc es va adreçar als fidels recordant que davant la situació actual de pandèmia i amb la preocupació davant la recent aprovació de la llei de l’eutanàsia, sentim “una crida renovada a ser Església samaritana, que està atenta a les necessitats dels germans”.  El nostre bisbe també va fer nombroses referències a “Fratelli Tutti” (Germans tots) la nova Encíclica del Sant Pare, que ens recorda la importància de cuidar dels més vulnerables. Així mateix, va ressaltar la importància de no descuidar la cura de la terra, hem de cuidar entre tots la nostra casa comuna. “La cura del planeta ha d’anar unida a l’atenció i cura dels més pobres, (…) a l’amor per tots els éssers humans i a un compromís ferm davant els problemes socials”, va expressar el bisbe. Finalment, el nostre bisbe va destacar que el nostre referent és Maria, “la que va educar i cuidar a Jesús. Que Ella ensenyi a cuidar als nostres germans, promovent i respectant la seva dignitat inviolable”, va concloure el bisbe Francesc.  Sens dubte, tots tenim una oportunitat per a reflexionar el nostre paper en el món: “Què estic disposat a fer dins el meu entorn personal, familiar i laborar per construir un camí de pau?”. Iniciem aquest nou any tenint molt present que la cultura de la cura és una aposta per la vida, per l’amor i per la dignitat humana.

Podeu llegir l’homilia de Mons. Francesc a aquest enllaç que us compartim: https://www.bisbatdemenorca.org/les-paraules-del-bisbe/homilies/2020-12-31-Homilia-missa-per-la-pau.pdf

 

 

Hits: 48