Mn.Joan Bosco Faner, present a l’acte del tradicional Davallament del Sant Crist de la Sang

Cada Dimecres Sant milers de persones assisteixen a l’església del Santuari de l’Anunciació de Palma per assistir al Davallament de la imatge del Sant Crist.

Avui matí, després de l’Eucaristia que ha presidit el bisbe de Mallorca, Mons. Sebastià Taltavull, s’ha fet el Viacrucis, dirigit pel vicari general de la diòcesi de Menorca, Mn.J.Bosco Faner, sobre el sentit de la Creu i la crucifixió de Jesús.

En la seva reflexió, J.Bosco Faner ha manifestat que “nosaltres tenim present la creu com a aquell anunci primordial perquè puguem viure la vida en plenitud. Nosaltres som anunciadors d’un Déu viu. Només és missatger d’un Déu viu aquell que entrega la seva vida incondicionalment. Servir els altres és un goig, és una gran festa interior.  Tots aquells que realment miren la creu de Crist són aquells que han de veure que l’autèntica vida és un servei incondicional als altres.”

Els prohoms han baixat la talla del Sant Crist que, depositari de tots els qui pateixen, de cos o ànima, és portat al pati de l’Hospital General per acostar-se als malalts de l’Hospital (el centre sanitari més antic de Palma) i beneir-los perquè ells també el puguin venerar. El duen per la nau central de l’església en presència de la imatge de la Mare de Déu Dolorosa.

Una vegada que tornen a entrar la imatge del Sant Crist, la col·loquen horitzontalment davant la nau central, perquè la gent pugui venerar-la.

Entrevista dels companys de Cope Mallorca a Mn.J.Bosco Faner:

 

Hits: 310