Pujam amb Jesús a Jerusalem; ens posam en camí cap a la Pasqua

Ahir, Diumenge de Rams, l’Església de Menorca es va posar en camí per acompanyar Jesús en la celebració del misteri de la Pasqua.

Fotografia portada: Parròquia de Sant Bartomeu (Ferreries).

Totes les parròquies de Menorca van acollir la benedicció de rams i palmes que commemoren l’entrada triomfal de Jesucrist a Jerusalem, donant inici així a la Setmana Santa. A les misses es va escoltar i meditar el relat de la Passió segons Sant Marc.

El bisbe Gerard va presidir la processó que va sortir des de la parròquia de Sant Francesc fins arribar a la Catedral, a on es va celebrar l’Eucaristia. En la seva homilia, el Bisbe va manifestar que  “la nostra presència aquí vol ser expressió del nostre amor i agraïment per l’entrega de Crist, que s’ofereix a si mateix com l’Anyell de la nova Pasqua. Aquesta Setmana Santa que avui inauguram no és una unitat i rep el seu sentit per la seva culminació el Diumenge de la Resurrecció.”

Parròquia de Sant Francesc. Katerina Pu/Diari MENORCA.

Així mateix va explicar que  “la passió de Crist suscita sentiments de profunda adoració, que ens impulsen a postrar-nos davant d’aquest gran misteri d’amor infinit i d’obediència al Pare, que ens fa mereixedors del perdó i la reconciliació.”

“Tota la vida de Jesús està pendent d’aquest “No es faci el que jo vull, sinó allò que Vós voleu”, pronunciat a Getsemaní”, va afirmar el pastor de la nostra Església, ressaltant que “nosaltres avui ens convertim en testimonis de la seva angúnia, mort i sepultura, esperant completar amb goig durant la Vigília Pasqual la culminació d’aquesta història d’amor i d’obediència amb la proclamació de l’Evangeli, la bona notícia, de la seva resurrecció gloriosa d’entre els morts.”

Processó des de la parròquia de Sant Francesc fins a la Catedral. Katerina Pu/Diari MENORCA.

Més fotografies

Ferreries 

Fornells

Fornells

AlaiorAlaior 

 Es Castell

Es Castell

Parròquia de La Concepció-MaóParròquia de La Concepció-Maó 

Parròquia de Santa Maria-Maó 

Parròquia de Santa Maria-Maó

Parròquia de Sant Francesc-Maó 

Parròquia de Sant Francesc-Maó

Parròquia de la Mare de Déu del Carme-Maó

Parròquia de la Mare de Déu del Carme (Maó)

Parròquia de Sant Rafel (Ciutadella)

Parròquia de Sant Rafel (Ciutadella)

Parròquia de Sant Antoni Maria Claret (Ciutadella)

Parròquia de Sant Antoni Maria Claret-Ciutadella

Hits: 282