Mor el prevere Antoni Sintes Anglada. Descansi en pau

Aquesta nit del 27 d’abril ha descansat en la Pau del Senyor, el prevere Antoni Sintes Anglada, que va néixer a Ciutadella el dia 26 d’octubre de 1928. La data de la seva ordenació sacerdotal és el 15 de juny de 1958. Per tant ha exercit el sacerdoci durant 60 anys (prop de 61).

Membre d’una família de profundes arrels cristianes va sentir la vocació al sacerdoci sent ja un jove de 23 anys.
Els seus estudis eclesiàstics els va dur a terme al Seminari Diocesà de Menorca de l’any 1951 al 1958.
Vicari de St. Francesc de Ciutadella i professor de matemàtiques i física i química del Seminari i notari de la Cúria Diocesana (dos anys)
Rector del Roser des Castell (4 anys)
Rector de Sta. Eulàlia d’Alaior (11 anys)
Rector de St. Esteve de Ciutadella (4 anys)
Director de la Catequesi Interparroquial de Ciutadella (2 anys)
Vicari del Roser de la Catedral des de l’any 1984
Canonge de la Catedral
Va ser professor de Religió del Col•legi Pere Casasnovas
Consiliari de la Fraternitat Cristiana de Malalts i Minusvàlids
Capellà encarregat dels emigrants durant un temps.

Gran enamorat de la reforma litúrgica del Concili Vaticà II es va esforçar en la difusió de la Paraula de Déu entre el poble i per aconseguir una participació més activa del poble a les celebracions.
Home de grans inquietuds socials, va estalonar la creació d’associacions de veïns, participant activament . Gràcies a la seva gestió es varen poder construir vivendes socials al barri de dalt dels penyals de Ciutadella i fins que va poder va col•laborar amb la associació de veïns de Sa Colàrsega, també de Ciutadella.

Durant els darrers anys ha residit a la casa sacerdotal. Fins que va poder va celebrar l’Eucaristia a l’Església del Sant Crist de Ciutadella, atenent i escoltant a tothom que demanava la seva ajuda o consell, i molt especialment a les persones més pobres i desvalgudes de la nostra societat.

Hits: 36