“Parlar amb el cor, en la veritat i l’amor”

Ahir va tenir lloc al Toro la trobada anual dels periodistes de Menorca amb el Bisbe, que ha comptat amb la participació de Joan Cantavella, catedràtic emèrit de Periodisme a la Universitat CEU San Pablo de Madrid.

El gabinet de comunicació del Bisbat organitza cada any aquesta trobada de fraternitat i germanor amb tots els periodistes que exerceixen la seva activitat a Menorca amb motiu de la Jornada Mundial de les Comunicacions Socials.

«Parlar amb el cor, en la veritat i l’amor» (Ef 4,15) és el lema que proposa el Papa Francesc per a la Jornada d’aquest any. En aquest sentit, el bisbe Gerard va manifestar que “hi ha que proclamar la veritat, encara que de vegades sigui incòmoda.” A més, va animar els professionals de la comunicació de Menorca a “informar des del rigor i el respecte, amb cordialitat i des del cor.”

Inspirat per les reflexions del Sant Pare per a aquesta  jornada, el Bisbe ha escollit  “Proclamar la veritat amb amor” (Ef 4,15)  com el seu lema episcopal, manifestant la seva voluntat de ser un Pare per a tots i convidant a tot el Poble de Déu a impulsar una comunicació basada en la caritat, en la veritat i en la recerca del bé comú.

Joan Cantavella va destacar la importància d’un periodisme amb informacions i judicis objectius i va valorar que es fa un bon periodisme a Menorca. “Un periodisme que actua amb dignitat és essencial per contribuir a conformar una opinió pública crítica, activa i responsable.”

Llegeix el missatge complet del Papa Francesc: Jornada Mundial de les Comunicacions Socials 2023

Fotografies: Gemma Andreu/Diari Menorca

 

Hits: 108