Diumenge de Pasqua 2020: “Crist ha ressuscitat!”

Crist és viu. Crist ha ressuscitat.

Desgastats per aquesta pandèmia, Crist és la nostra esperança. La resurrecció de Crist és la victòria de l’amor sobre el mal. Nosaltres som testimonis de Crist ressuscitat.

El bisbe Mons. Francesc ens ha ofert una homilia  plena d’esperança, força i vida. La resurrecció de Crist “És la victòria de Déu sobre el pecat de l’home i sobre la mort“.  És un dia d’esperança, l’alegria de viure la vida nova de Crist ressuscitat. Ens unim a Joan i als primers deixebles i confessam amb goig des de la fe que Jesucrist és viu.

El nostre bisbe ha pronunciat que “El baptisme ens ha unit al misteri de mort i de resurrecció de Jesucrist i ens ha obert un camí de llum cap a la vida eterna” i ha expressat que “La Pasqua de Jesús és la nostra Pasqua, perquè en Crist ressuscitat se’ns dona la certesa de ressuscitar també nosaltres“.

Tots nosaltres som testimoni de Crist ressuscitat i hem de transmetre aquest missatge de vida i esperança als nostres contemporanis. “La vida triomfa sobre la mort, l’amor sobre el desamor, la veritat sobre la mentida, la justícia sobre la injustícia, la llum sobre la foscor.” , ha expressat Mons.Francesc.

Com a seguidors de Jesús que som “hem de contagiar el goig serè i la pau pasqual”. El bisbe Francesc ha culminat la seva homilia amb aquestes paraules: “No és dia de dol sinó d’esperança. Jesús és viu i nosaltres som els seus testimonis. Tant de bo sapiguem transmetre a tots el goig pasqual, l’alegria de qui viu la vida nova de Crist ressuscitat“.

Després, com en cada celebració, els fidels s’han preparat des de casa per rebre la comunió espiritual. Aquesta és l’oració que el Papa Francesc prega cada dia i que ens convida a la comunió espirtiual desde casa:

“Jesús meu  crec que esteu realment present en el Santíssim Sagrament de l’altar. 

Us estimo per damunt de totes les coses i us desitjo en la meva ànima.

Ja que no puc rebre-us ara sacramentalment, veniu almenys espiritualment al meu cor.

Com a ja vingut, us abraço i m’uneixo a Vós. No permeteu que em separi mai de Vós”.

Al final de l’Eucaristia el bisbe ha dedicat unes paraules a tots els fidels, expressant que es tracta d’una Quaresma i una Pasqua diferent i especial però el goig continua dins el nostre cor. “Una Pasqua viscuda més interiorment, des de dins del nostre cor que ens ha de donar pau i goig en aquests dies. La celebració ha acabat amb el cant Regina Coeli (Reina del Cel), un càntic d’esperança i alegria.

Podeu llegir l’homilia completa de la Celebració Pasqual. Com sempre, la trobareu tant en català com en castellà: Llegir Homilia Completa>>

Hits: 72