Celebració de la Vetlla Pasqual

Un dia més ens hem unit tots des de casa, avui per celebrar la Solemnitat Pasqual . La celebració ha començat amb l’encesa del ciri pasqual. En la seva homilia de la Vigília Pasqual, el bisbe Mons. Francesc ha recordat la fortalesa d’un grup de dones valentes, entre les qual trobam a Maria Magdalena i l’altra Maria, que es van acostar al Sepulcre i van rebre una immensa sorpresa quan se’ls va aparèixer un àngel i els diu “No és aquí. Ha ressuscitat!”

El missatge de la Pasqua és molt clar: “el Crucificat ha tornat a la vida per viure per sempre. “No s’ha de buscar a Jesús entre els morts, perquè Ell viu per sempre més”, ha pronunciat el nostre bisbe. Esteim davant d’una bona notícia: “La nit de Pasqua omple la nostra vida d’optimisme, perquè ara sabem que és possible construir una nova humanitat“.

Creure en la resurrecció de Jesús implica que nos ens conformam amb el triomf del mal, la corrupció i el pecat, sinó que, tal i com ha expressat el bisbe Francesc :”Creure en la Resurrecció significa obrir-se a l’esperança d’un món nou, d’una nova humanitat edificada sobre la paraula i la persona de Jesús de Natzaret.

També ha recordat que hem d’anunciar que Crist és viu i que ens hem de deixar il·luminar per la seva llum per fer front als nostres desànims, les nostres malalties i la nostra soledat. “L’última paraula la té la vida, l’amor, l’esperança. No tinguem por de convertir-nos en pregoners d’aquest anunci“.

Avui iniciam el temps de Pasqua, un temps per postrar-nos davant el Senyor i abraçar-li els peus. Així ho ha expressat Mons.Francesc: “Durant aquest temps de Pasqua que avui comencam hem d’estar atents per anar detectant la presència misteriosa i real del Ressuscitat en l’Eucaristia, en la seva Paraula i en els més pobres, per postrar-nos també nosaltres davant seu i abraçar-li peus”.

Finalment, ha destacat que “És necessari tornar a l’arrel de la nostra vocació i descobrir la frescor i força de l’Evangeli. Tornar a Galilea vol dir re-trobar-nos, re-enamorar-nos de Jesús, re-descobrir amb sorpresa que la seva paraula és Bona Notícia”.

Després de l’homilia, s’han renovat les promeses baptismals que ens fan fills i filles de Déu per allunyar-nos del pecat i del mal. El bisbe Mons.Francesc ha finalitzat la celebració desitjant una bona Pasqua a tots els fidels.

Podeu llegir l’homilia completa de la Celebració de la Vetlla Pasqual. Com sempre, la trobareu tant en català com en castellà: Llegir Homilia Completa>>

Hits: 57