Divendres Sant 2020 “Celebració de la Passió del Senyor”

Podeu llegir l’homilia completa de la Celebració de la Passió del Senyor en el següent enllaç. Com sempre, la trobareu tant en català com en castellà: Llegir Homilia Completa>>

Hem viscut una celebració molt solemne i profunda des de la nostra Catedral.  Avui imploram la misericòrdia i la compassió de Jesús. Déu és misericordiós i la mostra d’aquesta veritat és la mort i resurrecció de Jesús. Jesús és la misericordia encarnada de Déu.

Ha estat una celebració de contemplació, silencia i pregària en la qual hem celebrat la Passió de Jesús. El bisbe Mons. Francesc ha començat l’Eucaristia amb aquestes paraules: “Crist vessant la seva sang va inaugurar el misteri pasqual”.  En la seva homilia, el nostre bisbe ha fet referència a 3 paraules que expressen el que la creu diu al nostre món: Revolució, Solidaritat i Anunci.

El bisbe ha expressat que es tracta d’un missatge revolucionari “perquè la creu dona la raó al que pateix i no a aquell que té el poder, i proclama feliç a aquell què plora i no al què viu en el luxe i ostentació”. “La creu és una crida poderosa a transformar el nostre món, a construir una nova humanitat amb la força de l’amor“, ha afegit.

D’altra banda, ha ressaltat la importància de la solidaritat per explicar el significat de la creu. La solidaritat ha d’arribar a totes les persones que pateixen: als qui estan patint l’epidèmia del coronavirus, als qui pateixen la creu de la malaltia, l’odi, l’emigració forçosa o la marginació social. El nostre bisbe ha expressat que “la creu ens crida a romandre drets com Joan i Maria al costat de la creu dels contemporanis“.

L’Anunci és la tercera paraula per decriure la creu: “Nosaltres som testimonis de que la creu és bona notícia, evangeli, perquè l’amor amb què Crist es va lliurar és salvador“. El bisbe Francesc ha pronunciat que “l’evangelista Joan ens recodava que tots hem nascut del costa obert de Crist, perquè d’ell va brollar la sang i aigua, que són símbols del Baptisme i l’Eucaristia”.

Després de l’homilia, el bisbe s’ha descalçat per contemplar Jesús a la creu. Al final de la celebració, davant una Catedral completament buida, Mons. Francesc ha recordat l’absència de la Capella Davídica, tan present i important en les celebracions d’aquests dies i ha dedicat una paraules als fidels als que sent molt a prop tot i les circumstàncies que esteim vivint. Finalment, ha agraït la gran tasca dels cantaires, l’organista Tomé Olives i del Gabinet de Comunicació del Bisbat, convidant els fidels a acompanyar-li desde les nostres cases a la celebració de la Vigília Pascual, demà a les 20 h. ( https://www.youtube.com/BisbatdeMenorca )

 

 

 

 

Hits: 90