Pastoral Penitenciària: acompanyament i escolta

Cada 24 de setembre la Pastoral Penitenciària celebra la festa de la seva patrona, la Mare de Déu de la Mercè. Com ens explica, Mn.Joan Bosco Martí, director del Secretariat de Pastoral Penitenciària a Menorca, el més important és sabre escoltar a les persones: “Des del primer moment em vaig plantejar que no hi ha delinqüents, sinó persones amb problemes, que necessiten ser acompanyades i escoltades.” Un altre punt important és el contacte amb la família dels presos.

Bosco Martí, capellà del Centre Penitenciari de Maó, celebra la missa els dissabtes i els dilluns visita els diferents mòduls de la presó, per a conviure i xerrar amb els interns. Durant la pandèmia es va haver de celebrar una missa per a cada mòdul i suspendre els taller però ara, afortunadament, ja es celebra una missa conjunta per a tots i els tallers estan pendents de posar-se en marxa, tenint present els interessos personals dels presos.

La Pastoral Penitenciària de Menorca compta amb un equip pastoral que realitza diferents accions socials per tal d’ajudar als interns. Juntament amb Càritas Menorca es gestiona la unitat dependent, que ofereix un habitatge als interns en tercer grau i als que surten amb un permís. També es realitzen ajudes puntuals com compra de roba a interns que no tenen recursos econòmics i ajudes econòmiques puntuals per cobrir necessitats bàsiques.

Hits: 27