Excavacions a la basílica de Son Bou per descobrir la comunitat que hi habitava

Foto portada: Otra Iberia.

Segons ha informat el Diari Menorca, el programa europeu Leader Illa de Menorca ha subvencionat amb 58.000 euros un projecte d’investigació a la basílica paleocristiana de Son Bou, a Alaior.

L’associació Sanisera, dirigida per l’arqueòleg Fernando Contreras, durà a terme entre octubre i desembre una campanya d’excavació i estudi de la basílica paleocristiana de Son Bou amb l’objectiu d’identificar les restes de la comunitat del segle VI dC associada al temple sagrat que es va dedicar a la pesca i a l’elaboració de productes derivats.

El mes d’octubre es dedicarà a l’estudi de l’arxiu del Museu Diocesà de Menorca, on hi ha les peces recuperades del temple i fotografies de la campanya arqueològica realitzada entre 1951 i 1952.

D’altra banda, de l’1 de novembre al 20 de desembre es faran els treballs de camp amb l‘excavació dirigida per Fernando Contreras i la participació d’un equip format per tres tècnics en arqueologia especialitzats en el món romà, un restaurador i diversos voluntaris que han estat alumnes en les excavacions fetes al jaciment de Sanitja.

Més informació: Menorca.info 

 

Hits: 13