Pregària missionera 2020: “Ell ha volgut que tinguéssim una esperança ben viva”

Amb el lema “Ell ha volgut que tinguéssim una esperança ben viva”, de primera Carta de Pere, es va desenvolupar la pregària Missionera que el Secretariat Diocesà de Missions prepara cada any a principis d’agost. Generalment, es celebra després de la Fira Missionera, que aquest any no s’ha celebrat, però la pregària, element essencial de la Missió, no podia faltar a l’estiu diocesà.

Un bon nombre de fidels de gairebé totes les parròquies de la diòcesi van escoltar la Paraula de Déu, les reflexions del bisbe Francesc, que va presidir la celebració, el testimoni de Xec Marquès, prevere salesià que treballa a Tambacounda, Senegal i va presentar a Déu, per mitjà de la Mare de Déu, les pregàries per les necessitats de l’Església, dels malalts i del món.

Mantenir l’esperança, continuar amb els esforços missioners, malgrat les dificultats, recolzar amb la pregària la tasca missionera, van ser algunes de les idees que van sorgir al llarg de la trobada d’oració. Finalment es va presentar un microprojecte per ajudar la comunitat salesiana a Tambacounda a mantenir una “escola d’estiu” per tal de que el temps que l’escola i el centre de Formació professional estiguin tancats per la pandèmia, sigui també un temps educatiu.

Joan M.Mercadal, diaca i director del Secretariat Diocesà de Missions

Hits: 71