Presentació del llibre del 50è aniversari dels Escoltes de Menorca

El passat divendres dia 30 d’octubre, els escoltes van tenir actes ben importants, entorn de l’Assemblea Ordinària d’Escoltes de Menorca-MSC.

Primer a les 18 h van presentar el llibre “Escoltes de Menorca MSC més de 50anys… sempre a punt”, una feina que va tenir inici fa uns dos anys abans. A la presentació d’aquest, en Carlos López president de l’associació, va donar la benvinguda als assistents, escoltes de diferents èpoques. Demanà disculpes per no haver pogut fer una convidada general, ja que s’han de guardar unes mesures de seguretat i sanitàries.

Seguidament es projectaren uns vídeos que havien fet arribar les autoritats que no podien ser a l’acte. Primer, un vídeo del Sr. Francesc Conesa Bisbe de Menorca, seguidament el de Miquel Àngel Maria, Conseller de Joventut. I a continuació els vídeos de Carlos Lucas president de MSC, i el dels membres del consell de 4vents Escoltisme i Guiatge. Tots ells, amb diferents paraules, agraïren la tasca dels escoltes de Menorca i la empremta que han deixat durant aquests anys, encoratjant i animant a seguir fent camí, tot i les dificultats que puguin sorgir.

En Xemi Bosch, expresident d’Escoltes de Menorca, i coordinador general del llibre, va explicar la feina de camp que havia fet, de contactar amb diferents escoltes, així com les entrevistes realitzades a qui han estat impulsors/es en algunes tasques rellevants durant aquests anys. A continuació na Laura Pons, de 4vents Comunicació, va explicar la seva tasca de redactora donant forma i coherència al material recollit. Tant en Xemi, com na Laura destacaren, que ara, gràcies a aquest llibre hi haurà un recull per escrit i verificat, de la història de l’escoltisme a Menorca, en aquest primer llibre de l’associació. Moltes vegades les coses es xerren, es diuen de boca a boca i es van perdent dades, però amb aquest llibre queda registrat i comprovat per verificar-ho a documents de diferents àmbits escoltes i del Bisbat de Menorca.

Per acabar l’acte es van repartir alguns exemplars als assistents, agraint a tots els presents haver assistit i col·laborat aportant dades i imatges per l’elaboració del llibre. El llibre ja es troba a tres llibreries de l’illa. A la llibreria Pau de Ciutadella, a Sa Llibreria de Ferreries i a la Llibreria Sa Catòlica de Maó. El preu es de 20 €, i inclou un punt de llibre.

Escoltes de Menorca                                                                                                                      

Hits: 47