Segona xerrada de teologia sobre l’hospitalitat cristiana

Hits: 42

En aquest temps de Quaresma es va oferir una xerrada a càrrec del salesià Jordi Latorre per a reflexionar sobre l’hospitalitat cristiana

Divendres 6 de març Jordi Latorre i Castillo va impartir una xerrada sobre l’hospitalitat cristiana al Seminari Diocesà de Ciutadella. Latorre és salesià, llicenciat en Ciències Bíbliques, Doctor en Teologia Bíblica, professor de l’ Institut Superior de Ciències Religioses Don Bosco de Barcelona i de la Facultat de Teologia de Catalunya. Durant la seva ponència va fer un recorregut per els principals textos bíblics que ens parlen sobre l’hospitalitat i ens fan reflexionar sobre la seva importància en la vida dels cristians.

A l’Antic Testament trobam exemples d’acollida al foraster que signifiquen un acte de fe en Déu i  ser portadors de la Salvació. “L’hospitalitat portaria al naixement del Messies. La falta d’hospitalitat porta a la mort i a la destrucció” va afegir el salesià. En el Nou Testament veim que Jesús és portador de Salvació, “qui l’acull, acull la Salvació”. Latorre va explicar que la multiplicació dels pans, l’Eucaristia o rentar els peus als deixebles són exemples de l’hospitalitat de Jesús: “Jesús acull en el seu sopar els deixebles rentant-los els peus”. El gest de rentar els peus és un gest de servei i d’hospitalitat. Per acabar, Jordi va expressar: “Acollir a l’hoste i al foraster és acollir a Crist”, sent essencial acollir a les persones que venen de fora, a les persones necessitades, als membres de la nostra família.