“Ser testimonis d’esperança enmig del nostre món”

El dia 1 de març els catequistes de Menorca van gaudir al Seminari Diocesà d’un recés espiritual predicat pel bisbe Gerard.

Aquesta jornada de reflexió i pregària es va inspirar en el missatge del Papa Francesc per a la Quaresma d’enguany, que porta per títol “A través del desert, Déu ens guia a la llibertat.”

El Bisbe va encoratjar els catequistes a assumir un compromís evangelitzador amb la seves comunitats parroquials, a ser autèntics deixebles missioners per a anunciar la Bona Nova. “Servir i estimar, aquest és el camí de Jesús. L’Església ha d’infondre esperança, i els catequistes han d’acompanyar sempre des de l’amor. El Papa Francesc ens recorda que “l’amor a Déu i als altres és un únic amor.””

En aquest sentit, com indica el Sant Pare, el bisbe Gerard va manifestar que la Quaresma, a través del dejuni, la penitència, la pregària i la caritat, ens ha de portar a una autèntica conversió personal. 

Els cristians hem de tenir un esperit crític, no podem caure en la indiferència, el consumisme, en la divisió i la confrontació, en les ideologies, en el mal tracte al planeta i al medi ambient, i en la murmuració. Aquesta conversió ens ha de portar a ser un exemple en les comunitats parroquials i en la societat en general. L’Església és una família amb distintes sensibilitats, unida per la comunió i la fraternitat. La Quaresma també té un sentit sinodal, hem de caminar junts cap a Déu, som pelegrins cap a la Pasqua, i hem de recórrer aquest camí amb il·lusió, esperança i alegria. 

Els catequistes i tot el Poble de Déu s’han de posar a disposició del projecte de llibertat que Déu té per a la humanitat. “El que tenim al davant, la missió, és veritablement apassionant per als catequistes. Deixem que reneixi en nosaltres l’esperança i comprometem-nos amb il·lusió a aquesta meravellosa aventura com a cristians que reflecteixen la llum que transfigura de Crist en el seu pelegrinatge existencial”, va ressaltar el Bisbe.

Durant el recés també es van viure moments de silenci i pregària personal, i es va obrir un espai de diàleg, en el qual els catequistes van compartir les seves reflexions, destacant que tots hem rebut la gràcia de Déu, que l’esperança és un signe de comunió real amb Déu i que la Quaresma és el camí cap a un món nou, per a fer realitat el Regne d’Amor.

Més fotografies

 

Hits: 85