Solemnitat del Corpus Christi 2021

Aquest cap de setmana vam celebrar la Solemnitat del Corpus Christi, una de les festivitats més importants de l’Església catòlica, en la qual celebram la presència de Crist en l’Eucaristia i recordam la institució de l’eucaristia que va tenir lloc en el Dijous Sant, durant l’Últim Sopar.

El bisbe Mons. Francesc va presidir les dues celebracions litúrgiques a l’arxiprestat de Maó i a l’arxiprestat de Ciutadella. En la seva homilia es va adreçar als fidels recordant la força transformadora que té l’Eucaristia: “Aquest misteri admirable ens condueix a lliurar la nostra vida per amor, com va fer Jesús, a treballar per la justícia en la societat i a tenir cura de la creació.”

En aquest sentit, el nostre bisbe va destacar que, també com Jesús, els cristians hem de ser pa partit per a la vida del món. L’Eucaristia ens mou a estimar sense límits a totes les persones i ens impulsa a construir una societat més fraterna i sostenible, per tant, “al compromís per un model social, econòmic i polític alternatiu, que brolla de l’Evangeli”. Finalment, va recordar que de l’Eucaristia neix el servei de la caritat i va convidar als laics a viure intensament la seva fe i a manifestar-la amb goig en la vida pública. En acabar l’Eucaristia es va celebrar una processó a l’interior dels temples amb el Santíssim exposat a la custòdia, que va permetre als assistents uns moments de reflexió i adoració eucarística.

 

 

 

Hits: 31