Temps d’Advent: «Vine, Senyor Jesús»

L’Advent és un temps litúrgic molt important per als cristians. La paraula prové del llatí ad-venio que vol dir: “arribada, vinguda.” Per tant, és un període de 4 setmanes per esperar i preparar la vinguda de Jesús.

Aquest diumenge 27 de novembre començam aquest temps tan especial i únic, un temps que ens convida a viure amb un esperit esperançador, generós i agraït cap a aquest ésser que sent tot Déu es va fer home i va néixer per amor a nosaltres.

Durant el seu pontificat, Francesc ens ha recordat en més d’una ocasió la importància de preparar el Nadal “amb accions i gestos concrets cap als altres, encara que siguin petits, perquè la fe no és una teoria abstracta, “toca la carn” i transforma la vida.”

El Sant Pare també ha destacat que l’Advent és un temps per fer memòria de la proximitat de Déu: “L’Advent ens recorda que Jesús va venir a nosaltres i tornarà al final dels temps, però ens preguntam: De què serveixen aquestes vingudes si avui no ve a la nostra vida? Convidem-lo. Fem nostra la invocació pròpia de l’Advent: «Vine, Senyor Jesús».

Els propers dies anirem informant al Full Dominical de pregàries i diferents activitats, obertes a la participació de tots, que ens ajudaran a viure plenament el temps d’Advent en les nostres comunitats parroquials.

 

 

Hits: 23