Jornada de formació de Vida Creixent a Ferreries

El 24 de novembre Vida Creixent de Menorca, en la seva tasca de proporcionar orientacions, tant per a la seva formació com per a la seva acció, i coordinar les seves iniciatives i animar el seu esperit evangèlic, va organitzar la Jornada de Formació, que va ser impartida per Mn. Juan Manuel Bajo Llauradó, consiliari de Vida Creixent de la diòcesi de Tortosa. La formació va tenir lloc a l’Auditori de Ferreries amb l’assistència d’uns 90 integrants del Moviment de Vida Creixent de Menorca.

Després d’unes paraules de benvinguda de José Coll Pons, president de la comissió diocesana de Vida Creixent, va començar la conferència, que va ser molt enriquidora i instructiva, i es va dividir en dues parts d’una hora de durada cadascuna. La primera part sota el lema: “Pensar en la persona gran: Assignatura pendent”, amb 5 apartats. “Encara és temps: tornar a l’essencial – Un més en la fila? Ocupar el lloc que correspon en la societat? – Renéixer de nou la vellesa, una nova manera de viure l’eclesialitat – I ara què… ? Assumir i viure la fragilitat i la vulnerabilitat – També en la tardor floreixen els ametllers. El nou “kairós” de la pastoral de la gent gran.

Després d’un breu recés, va continuar la xerrada amb la reflexió sobre l’obra de la Conferència Episcopal Espanyola. “L’ancianitat: riquesa de fruits i benediccions. Orientacions per a la pastoral de la gent gran”, fent un recorregut sobre els seus 6 capítols: Reptes que se’ls presenten a la gent gran – El valor de la vellesa – La pastoral de les persones majors – Acompanyar els que acompanyen – Experiències de pastoral de gent gran i la conclusió: necessitem conèixer la vellesa, reconèixer-la i “inventar-la”.  Els ancians són un tresor per a l’Església i la societat. La gent gran és essencial en la transmissió de la fe a les noves generacions, és fonamental fomentar el diàleg i la convivència entre generacions.

La trobada va concloure amb la pregària per a la gent gran i el cant de l’himne de Vida Creixent.

Hits: 49