Els dies 16 i 17 de novembre la diòcesi de Menorca va comptar amb la presència de José San José Prisco, prevere i catedràtic de Dret Canònic de la Universitat Pontifícia de Salamanca per a reflexionar sobre la sinodalitat, aquest caminar junts de l’Església, basat en l’escolta, el diàleg i el discerniment.
El ponent va oferir als preveres de Menorca unes jornades de formació per aprofundir en la importància d’una Església sinodal, basada en una integració harmònica i orgànica al seu si de tot el poble de Déu: laics, ministres ordenats i vida consagrada. En aquest sentit, es va ressaltar que la sinodalitat ha de tenir una continuïtat, també després del Sínode dels Bisbes (2021-2024), i estar present al dia a dia de les parròquies.
El Sínode dels Bisbes (2021-2024) és un camí per aprofundir l’Església com a Poble de Déu i en comunió.La veritat es descobreix i s’abraça. La veritat és Crist i la podem reconèixer en les Sagrades Escriptures i en la Paraula de Déu.
Formació amb els preveres al Santuari de la Mare de Déu del Toro.
Conferència per als laics i els membres de la Vida Consagrada al Seminari Dioceà (Ciutadella).
D’altra banda, San José Prisco també va oferir una conferència als laics i als membres de la vida consagrada. Va destacar que la sinodalitat és un exercici espiritual, que necessita persones espirituals, amb moments de pregària, la celebració dels sagraments i una implicació en la vida de l’Església. En aquest sentit, va recordar als laics que tenen una vocació molt important: han de ser especialistes en portar l’Evangeli a qualsevol realitat social (cultura i art, ciència, economia, salut, educació). Finalment, va destacar que l’escolta permanent és clau perquè l’Església sigui més sinodal i emprengui una missió veritablement evangèlica.
A continuació, podeu escoltar l’entrevista a José San José Prisco: