“Tots estem en el pròleg de la Santedat”, el nou llibre de Mn. Joan Bosco Faner i una invitació per a descobrir la bellesa de la voluntat de Déu

Fa uns dies, en el marc de la Solemnitat de l’Assumpció de la Mare de Déu, es va presentar a la parròquia de Sant Esteve de Ciutadella de Menorca el llibre “Tots estem en el pròleg de la Santedat” (tercer volum de la sèrie “Si cerques Referents, aquí són “), amb el qual el prevere menorquí Joan Bosco Faner continua apropant-nos a la vida de diferents sants, homes i dones com Sant Gaietà, Santa Clara, Sant Llorenç, Santa Rosa de Lima, Sant Joan Crisòstom, Santa Teresa de Calcuta, entre molts d’altres, que ens demostren que ser sant és seguir la voluntat de Déu i que la santedat consisteix a fer les coses del dia a dia amb amor i fe.

Aquest tercer volum presenta la mateixa estructura que podem trobar també en els anteriors: una breu biografia i presentació d’un sant o una santa, en segon lloc, una reflexió del prevere sobre fets quotidians viscuts i els valors de l’Evangeli i, finalment, conclou amb una cita de la Paraula de Déu o una pregària.

La presentació va comptar amb les intervencions de Mn. Joan Tutzó, rector de la parròquia de sant Antoni de Maó, i Mar Carbonell, psicòloga, orientadora i educadora de el Col·legi de La Salle de Palma de Mallorca, a més dels preciosos interludis musicals del jove músic Joan Marquès.

Mn. Joan Tutzó va destacar que la “santedat és la plenitud de vida” i que totes les persones volem sentir-nos realitzades. “Tenim set de plenitud, felicitat i viure”. Així mateix, va subratllar que la grandesa de Maria és un gran referent per a tots els cristians perquè va saber escoltar la voluntat de Déu i complir-la. Si seguim la voluntat de Déu- vadestacar- trobarem la nostra pròpia felicitat.

Tot seguit, va ser el torn de Mar Carbonell qui va ressaltar la riquesa d’aquest llibre, i de la resta de volums que conformen aquesta sèrie dedicada a la vida dels sants, perquè ens conviden a una lectura calmada, a la reflexió personal, al silenci i l’oració.

En aquest sentit, la psicòloga i educadora va manifestar que “Tots estem en el pròleg de la Santedat” també ens ajuda a conrear l’esperança, a respondre a la crida de Déu i a sentir la confiança que ha dipositat en cada un de nosaltres. “Cada un amb els seus dons i capacitats té molt a aportar a la societat.”

Tots dos ponents van ressaltar la capacitat  que té Mn. Joan Bosco Faner de compartir i de meravellar-se de la quotidianitat i la senzillesa, una actitud ideal per descobrir la transcendència del missatge evangèlic: Déu és amor i ens estima.

Finalment, va intervenir Mn.Gerard Villalonga, vicari general de la diòcesi de Menorca, qui també va voler agrair al sacerdot i filòsof, Mn. Joan Bosco Faner, la publicació d’aquest nou volum que “ens ajuda a encendre el desig de santedat en la nostra vida”.

Una lectura molt recomanable per a deixar-nos acompanyar cada dia per les paraules i les accions d’aquests grans referents cristians que ens inspiren per construir un món millor i a fer real el nostre camí personal cap a la santedat.

Hits: 64