50 anys del col·legi Sant Francesc d’Assís de Ferreries

Aquest any el col·legi concertat Sant Francesc d’Assís de Ferreries celebra 50 anys d’existència.

El 25 de maig es durà a terme l’acte central de celebració d’aquest aniversari.  A partir de les 12.30 h, el representant de la titularitat i el director donaran la benvinguda als assistents. Després, a les 13 h, s’entrarà a l’església de Santa Maria per celebrar una pregària d’acció de gràcies a Déu per aquests 50 anys de projecte educatiu. En acabar, damunt les 13.30 h, es sortirà al pati per començar un dinar de germanor obert a totes les persones que han format part d’aquesta comunitat educativa al llarg d’aquest temps. A la trobada s’exposarà una mostra de fotografies i records d’aquests 50 anys i també es presentarà la revista de l’escola.

Es convida molt especialment a les persones que han estat vinculades a l’escola de Sant Francesc de Ferreries des del seu inicis, com l’exprofessorat, famílies, pares i mares que han format part de l’APA del centre.

COM APUNTAR-SE:

Per confirmar la presència a l’esdeveniment, ho podeu fer al correu electrònic sfassisf@sfassisf.com, per telèfon (971-373-190) o presencialment a la secretaria de l’escola. Heu d’indicar el vostre nom i el de les persones que us acompanyin. La data límit per apuntar-se és divendres dia 17 de maig de 2024.

Història del col·legi

Aquest projecte de nova escola, iniciat en els anys 70 a Ferreries, va ser una proposta que van fer les Germanes Franciscanes a la parròquia perquè elles soles no podien fer front a les noves exigències que l’escola demanava.

Llavors la parròquia, que tenia a Mn.Cristòfol Vidal de rector, va cercar suports. Van ser les Germanes Dominiques de l’Anunciata qui es van comprometre a aportar tot l’estaló necessari per engegar aquesta nova etapa, tot encarregant-se de la direcció del centre que passarà a anomenar-se Sant Francesc d’Assís. 

Va ser així com parròquia, religioses franciscanes, germanes dominiques i pares i mares, unint forces i treballant conjuntament van fer possible aquest projecte educatiu. També va ser fonamental la tasca realitzada per MªDolors Amat i el seu equip, que durant molts anys van aportar hores gratuïtes de treball i noves idees per a la renovació pedagògica de l’escola.

El col·legi, l’únic centre diocesà de Menorca, es caracteritza per l’impuls de les noves metodologies didàctiques, una identitat cultural pròpia que mostra l’estima per la pròpia llengua i cultura, i els valors evangèlics, amb una atenció per les famílies amb menys recursos. Una escola oberta a tothom i participada, on s’escolten i valoren les opinions del professorat, dels pares i mares i dels alumnes.

Hits: 64