El bisbe Francesc convida a participar en el Congrés de Laics al Toro

El Bisbe Francesc Conesa Ferrer convida a tota l’Església de Menorca a participar en la conclusió de la fase diocesana del Congrés de Laics que tindrà lloc aquest 12 d’octubre de 2019 al Toro.

A continuació poden llegir la carta del pastor de la Diòcesi dirigida als diocesans (en català i en castellà) i descarregar en aquest enllaç el díptic jornada diocesana-Laics en missió.

Benvolguts diocesans:

El proper dia 12 d’octubre al matí tenim una cita important al Santuari de la Verge del Toro. Serà una Jornada Diocesana a la qual unirem dues celebracions singulars. En primer lloc, conclourem la fase diocesana del Congrés de Laics, convocat a tot Espanya amb el tema “poble de Déu en sortida“. Després de l’oració, que serà a les 10’00 h escoltarem una ponència sobre el laïcat, titulada “Escollits i enviats“, que pronunciarà la Sra. Eva Fernández Mateu, presidenta d’Acció Catòlica General d’Espanya. Seguidament el Sr. Agustí Anglada Orfila presentarà un resum de les aportacions dels diversos grups de la Diòcesi al Congrés de Laics. Aquestes aportacions seran remeses a la conferència episcopal, com a contribució de l’església de Menorca al Congrés.

Després del descans, realitzarem una activitat vinculada al mes missioner extraordinari, convocat pel Papa Francesc amb el lema “batiats i enviats”. Serà una celebració d’enviament de tots els agents de pastoral de la Diòcesi, que començarà a les 12’45 h. Us deman que convideu a participar a tots els que col·laboren en la pastoral: catequistes, monitors de clubs i d’escoltisme, professors de religió, col·laboradors de Càritas, lectors, pastoral de malalts, pastoral penitenciària, preparadors de matrimoni, membres dels consells de pastoral, voluntaris de Mans unides i missions. Tots ells seran enviats perquè sàpiguen que la seva Església compta amb ells i necessita que visquin en profunditat el seu baptisme participant en la missió.

Està previst que la jornada acabi a les 13’30 h. Qui vulgui, pot quedar-se després a dinar a Sa Posada del Toro. El menú costarà 13 euros. Per participar es precís anotar-se en les parròquies i enviar les inscripcions al bisbat (Maria Ignacia) abans del dimecres dia 9 d’octubre.

Us deman que doneu a conèixer aquesta Jornada i animeu als vostres feligresos a participar-hi. I resem junts pel seu fruit espiritual i pastoral,

+ Francesc, Bisbe de Menorca

 

VERSIÓN EN CASTELLANO:

Queridos diocesanos:

El próximo día 12 de octubre por la mañana tenemos una cita importante en el Santuario de la Virgen del Toro. Será una Jornada Diocesana en la que aunaremos dos celebraciones singulares. En primer lugar, concluiremos la fase diocesana del Congreso de Laicos, convocado en toda España con el tema “pueblo de Dios en salida”. Después de la oración, que será a las 10’00 h escucharemos una ponencia sobre el laicado, titulada “Elegidos y enviados”, que pronunciará Eva Fernández Mateo, presidenta de Acción Católica General de España. Seguidamente Agustí Anglada presentará un resumen de las aportaciones de los diversos grupos de la Diócesis al Congreso de Laicos. Estas aportaciones serán remitidas a la conferencia episcopal, como contribución de la iglesia de Menorca al Congreso.

Después del descanso, realizaremos una actividad vinculada al mes misionero extraordinario, convocado por el Papa Francisco con el lema “bautizados y enviados”. Será una celebración de envío de todos los agentes de pastoral de la Diócesis, que comenzará a las 12’45 h. Os ruego que invitéis a participar a todos los que colaboran en la pastoral: catequistas, monitores de clubs y de escultismo, profesores de religión, colaboradores de Caritas, lectores, pastoral de enfermos, pastoral penitenciaria, preparadores de matrimonio y voluntarios de Manos unidas y misiones. A todos ellos enviaremos para que sepan que su Iglesia cuenta con ellos y necesita que vivan en profundidad su bautismo participando en la misión.

Está previsto que la jornada termine a las 13’30 h. Quien quiera, puede quedarse después a comer en La Posada del Toro. El menú cuesta 13 euros. Para participar hay que anotarse en las parroquias y enviar las inscripciones al obispado (María Ignacia) antes del miércoles 9 de octubre.

Os pido que deis a conocer esta Jornada y animéis a vuestros feligreses a participar en la misma. Y recemos juntos por su fruto espiritual y pastoral,

+ Francesc, Bisbe de Menorca