Premi pel programa de ràdio de Pastoral Penitenciària

El programa “Alas de libertad” del taller de ràdio de Pastoral Penitenciària de la Diòcesi de Menorca va rebre el 3r premi del concurs Nacional de Ràdio a centres penitenciaris 2019. El dia 24 de setembre el Ministeri de l’Interior va fer entrega del guardó al prevere Antoni Fullana, que des de fa 5 anys coordina aquest taller com a voluntari.

En aquesta activitat els interns del centre adquireixen competències d’expressió oral i escrita i aprenen a manejar l’equip tècnic. Aprenen a crear un programa de bell nou i són ells mateixos els quals creen el guió, fan la selecció de la música, locuten i modifiquen l’àudio. Preparar i estructurar el programa de ràdio els ajuda alhora a aprendre com estructurar la vida, com explica Antoni Fullana. A més, “perden la vergonya a llegir en veu alta i a parlar en públic” i el taller ajuda a crear lligams. I és que un cop reinserits en la societat molts participants mantenen l’amistat i guarden un bon record del temps compartit davant els micròfons.

En l’última edició del taller de ràdio hi han participat 8 interns i ha comptat amb convidats de fora del centre penitenciari que els han explicat les seves vivències en el programa de ràdio. Entre ells destaquen els membres de l’Agrupament Escolta Sant Antoni Maria Claret de Ciutadella. Els joves van participar en un programa sobre el canvi climàtic i la defensa de la natura i van cantar una cançó que havien compost per a l’ocasió.

 

Fotos: Manolo Barrio // Es Diari Menorca

Hits: 13