Càritas Menorca posa en marxa un nou model d’entrega d’aliments: les targetes solidàries

L’entitat diocesana inicia amb les targetes solidàries un nou camí per a respondre amb fórmules actuals al servei d’entrega d’aliments que es realitza des de les Càritas parroquials. Es tracta d’una prova pilot que es posa en marxa, en primer lloc, a la parròquia del Carme de Maó i a la parròquia sant Bartomeu de Ferreries. Durant uns mesos, dos tècnics de Càritas acompanyaran als voluntaris parroquials per fer aquest canvi.

Les targetes solidàries són targetes de prepagament i nominals que es lliuren a les persones i famílies a les quals Càritas acompanya. Després de la valoració de l’equip tècnic de Càritas, s’assignarà una quantitat econòmica que dependrà de les necessitats i dels membres que convisquin a cada llar. El desig d’aquesta iniciativa és dignificar l’entrega d’aliments, de forma completament anònima, afavorint la normalització de les ajudes i potenciant la inclusió dels beneficiaris, que podran triar de manera autònoma la seva compra, facilitar l’accés a productes frescos (carn, peix, verdura…) , a més d’enfortir el comerç de proximitat.

D’altra banda, la iniciativa també permetrà que les persones voluntàries dediquin temps a fer altres tasques d’acompanyament, com poden ser cursos, tallers, etc. donant una atenció més integral a les famílies, i canalitzant la seva solidaritat i la de la comunitat, donant suport a campanyes informatives del projecte i a les aportacions econòmiques de col·laboració a les targetes solidàries.

Aquest projecte compta amb la col·laboració de CaixaBank, que serà l’entitat emissora de les targetes i amb l’aportació de diversos finançadors com el Consell Insular, UNESPA, Govern Balear i Càritas Espanyola.

 

Hits: 39