Creats per estimar. Xerrades quaresmals a Ciutadella i Maó

La quaresma sempre és una invitació a recomençar, a tornar-se aixecar, a tornar als nostres orígens per viure més intensament el misteri de la Pasqua del Senyor. Amb l’objectiu d’anar al començament per veure l’acció de Déu en les nostres vides es van celebrar xerrades quaresmals a Ciutadella, sobre l’Església en sortida, i Maó. Les de la ciutat de Llevant es van centrar en una meditació de les primeres pàgines del llibre del Gènesi sobre el relat de la Creació. Mn. Antoni Corbí, rector de la parròquia de San Nicolás de València i gran coneixedor de la nostra Diòcesi, fou l’encarregat de dirigir les meditacions que es celebraren els passats 25, 26 i 27 de març a l’església de la Concepció.


De cada un dels dies del relat de la Creació Corbí en va treure una idea central per anar teixint les seves reflexions. El primer dia convidà a prendre consciència de la llum de Déu que il·lumina les primeres evidències de la vida i convidà a descobrir quines són les prioritats de la nostra existència. El segon dia es centrà en parlar dels límits que han de regir la nostra vida com una forma de protegir-nos i del do de les inspiracions que ens mouen a actuar d’una determinada manera. I el darrer dia parlà de la vida com una benedicció de Déu, del valor de la humilitat i de la vocació de l’ésser humà cridat a ser imatge de Déu, convidat a dominar la creació amb el treball i la cooperació en l’obra creadora, i impulsat a ser fecunds en tots els àmbits de la vida.

Corbí acabà els seus tres dies de reflexió afirmant que “l’amor és la llum que guia les primeres evidències, les prioritats, els límits i les humiliacions dels éssers humans i converteix la nostra vida en actes pasquals que manifesten l’amor de Déu… Només l’amor pot explicar i donar sentit a l’existència”. Tot fent referència a la creu de Crist la presentà com el major acte d’amor que mai s’hagi pogut fer.

Mn. Llorenç Sales Barber