Dia del Seminari 2021: “Pare i germà com Sant Josep”

Avui, 19 de març, solemnitat de Sant Josep, es celebra el Dia del Seminari. Aquest any sota el lema “Pare i germà com Sant Josep”. A les comunitats autònomes com la nostra en què no és festiu, se celebra el diumenge 21 de març. 

L’objectiu d’aquesta jornada és reflectir la figura de Sant Josep, en els sacerdots, en un any en el qual aquest sant ha pres un gran protagonisme després de declarar el Papa l’Any de Sant Josep. A continuació, poden llegir la reflexió que ens fan arribar en Toni Salord i en Jaume Denclar, seminaristes de la diòcesi de Menorca:

El prevere, enamorat de Déu

Els fariseus demanen a Jesús quin és el manament més important, ells cita el Deuteronomi dient: Estima el Senyor, el teu Déu, amb tot el cor, amb tota l’ànima i amb tot el pensament” (Mt 22, 37). Durant el discurs al Sopar Pasqual repetirà: Estimeu-vos els uns als altres com jo us he estimat” (Jn 15, 12).

Així idò, amb aquest imperatiu, queda clar que tot el que som neix de l’amor que Déu és, i s’orienta vers Ell. Però aquest amor s’ha de concretar dirigint-se als germans; tota la vida de Jesús n’és un exemple. Els batejats, com a fills adoptius i estimats del Pare, sabem que no podem viure sense servir i estimar a tothom, estimar als allunyats i als propers, amb els que convivim diàriament. El prevere, perquè es sap estimat per Déu, creu en l’amor, per açò el temps de formació en els seminaris, és ja un espai per experimentar aquest amor de Déu i ser conscients que el nostre ministeri no tindrà altre raó de ser que mostrar aquest amor als altres.

L’estima que ens convida a viure el Mestre es dirigeix en vertical cap a l’Altíssim i en horitzontal cap els germans, l’una necessita de l’altra. No obstant, sabem que som fràgils, però el repte ens entusiasma i, per açò, anem responent a la crida. El  prevere ha de transparentar l’amor del Pare bo, fer present a Jesús amb la seva vida, però tot açò no sorgeix del no-res. El camí és difícil, no impossible. En aquest Dia del Seminari vos demanem: pregueu per nosaltres, perquè sapiguem correspondre fidelment a Déu, i que cada vegada més joves responguin a la crida de Déu a la vida presbiteral. 

Jaume Denclar i Toni Salord, Seminaristes de Menorca

 

Hits: 74