El Fòrum Menorquí de Cooperació col·labora amb un projecte solidari del Senegal

Des de fa uns mesos el Fons Menorquí de Cooperació està col·laborant amb un nou projecte solidari, que s’està duent a terme a la regió de Tambacounda, situada al Senegal. S’està treballant amb una iniciativa d’agroecologia com una alternativa sostenible a la situació d’atur juvenil que ha causat la pandèmia de la Covid-19.

El Fons Menorquí està ajudant a finançar  aquesta iniciativa solidària i la ONG VOLS-Bosco Global s’està encarregant de l’organització. El missioner menorquí Xec Marquès és un dels coordinadors d’aquest projecte i expressa que ens 6 mesos esperen disposar de bons resultats, amb una terra més enriquida amb l’ajuda de mitjans ecològics i un major profit de l’aigua. Les dues línies d’acció principals són: l’adequació d’un terreny proper al centre de formació professional on diferents joves s’estan formant en aquestes tècniques agroecològiques i la preparació i cultiu de 10 horts particulars.

Es tracta d'una formació en la qual es prioritza l'accés de les dones, ja que són les que més dificultats troben per accedir a l'ensenyament tècnic. Angèle Bonang, una de les joves que participa en el projecte, explica que tot el que s'aconsegueixi serà gràcies a totes les persones que els vulguin ajudar a combatre el gran problema que tenen, la falta d'aigua. La regió de Tambacounda es tracta d'una zona en la qual l'ONG salesiana ja tenia en marxa un projecte educactiu a través d'una escola de formació professional dirigida als joves en risc d'exclusió social. 

Hits: 20