Els joves, cridats a construir un món millor

El 16 de març es va celebrar a Ciutadella la trobada diocesana de joves. Un bon grup d’adolescents de confirmació i postconfirmació de diferents pobles de Menorca, catequistes i monitors es van trobar al capvespre a la plaça de la Catedral, a on es van organitzar en diferents grups per a fer una gimcana.

El lema de la trobada va ser “I tu, quin món vols?”  i va ser el tema de reflexió en les diferents dinàmiques que es van fer al llarg de tota la trobada. Durant la gimcana es va fer una ruta per diferents esglésies i centres del nucli antic: el Centre Catequístic de Sant Miquel, la parròquia de Sant Francesc, el Seminari Diocesà, l’església de les Carmelites, Calós i Santa Clara.

-Al Centre Catequístic de Sant Miquel es va explicar què són els Equips de la Mare de Déu i es van destacar els tres conceptes que el Papa Francesc ens recorda que són essencials per a una bona convivència familiar: permís, gràcies i perdó. Els joves van fer una sopar de lletres i havien de cercar paraules relacionades amb els Equips de la Mare de Déu i els seus valors.

-A la parròquia de Sant Francesc, els participants van tenir l’oportunitat de conèixer de prop la missió social i humana de l’ONG salesiana Bosco Global. A través d’un puzle van descobrir els països en els quals es duen a terme projectes per a garantir una educació de qualitat i assegurar oportunitats als joves d’Àfrica i Amèrica Llatina. Després van apuntar idees per a millorar la vida dels països vulnerables: construir més escoles i hospitals, etc.

-Al Seminari Diocesà, van veure dos vídeos relacionats amb Càritas: un els mostrava les desigualtats que viuen moltes persones al nostres país i l’altra sobre la feina que es fa al centre de formació Ca n’Aguedet. En uns dibuixos en forma de cor, van apuntar actituds i valors que poden aportar per canviar el món.

-A l’església de les Carmelites, van reflexionar sobre les vocacions cristianes: al matrimoni, a l’orde sacerdotal, a ser missioners, catequistes, etc. Compromís és l’actitud essencial per a viure la nostra vocació, aquesta és la paraula que van descobrir ordenant unes lletres.

-A Calós, cada grup van fer una activitat sobre els hàbits de consum, amb una reflexió sobre el consum local, ecològic i just com a alternativa al consum global, que fomenta les injustícies i desigualtats, i l’impacte social i medi ambiental del consum d’aliments, roba, sabates, llibres, dispositius mòbils.

-A Santa Clara, els Escoltes de Menorca (MSC) van mostrar la importància de la fe. L’activitat va consistir en dibuixar un peix, que era el símbol dels primers cristians, i també es va ressaltar importància de fer feina junts i en equip.

Després de la gimcana, tots els grups van participar a la missa que va presidir el bisbe Gerard al Monestir de Santa Clara. El Bisbe, tenint present l’Evangeli del diumenge 17 de març, va convidar els joves a fer créixer la llavor de la fe i l’amistat amb Jesús. També els va encoratjar a seguir fent camí junts cap a la Pasqua, a posar la mirada en la creu, signe de l’amor de Déu, i a no tenir por a seguir el camí de la fe, a ser referents per als altres i a aportar els seus dons a l’Església. Finalment, la trobada va acabar amb un sopar i una estona de jocs a Calós.

Des del Secretariat Diocesà d’Infància i Joventut agraeixen a les diferents comunitats que van participar la seva entrega i dedicació acompanyant els joves.

 

Més fotografies de la gimcana

Hits: 237