En marxa el projecte de prevenció de la pobresa infantil de Càritas

Càritas Diocesana de Menorca posa en funcionament el programa Es Barracó – Paidós, que neix a Menorca amb l’objectiu de trencar el cicle de transmissió intergeneracional de la pobresa infantil. El projecte, que es va presentar la primera setmana d’octubre, està pensat per a famílies amb menors de 0 i 12 anys que visquin situacions de vulnerabilitat i s’ubica a l’espai municipal Es Barracó, de Ciutadella.

Allà està previst assistir a entre 15 i 20 famílies durant els pròxims dos anys. Un equip de diversos professionals de l’àmbit socioeducatiu s’encarrega de donar suport educatiu, social i terapèutic, tant als adults com a les criatures, des d’una mirada sistèmica familiar i acompanyant de forma global i integral. D’aquesta manera Paidós s’organitza com una casa acollidora que ofereix espais de cura i acompanyament en la vida quotidiana familiar i es converteix en espai educatiu familiar, on l’equip tècnic facilita, suggereix, proposa espais de relació per a tothom.

De fet en l’acte d’inauguració de l’espai el bisbe de Menorca. Mons. Francesc Conesa, que va destacar el projecte Paidós com un punt de trobada entre famílies, per a acabar convertint-se en «una gran casa familiar».

El projecte està liderat per Càritas en col•laboració amb el Consell Insular de Menorca i l’Ajuntament de Ciutadella.