Festa de Sant Joan Baptista 2021

Aquests dies passat s’ha celebrat a Ciutadella la Festa de Sant Joan Baptista. Com és costum cada any, i tot seguint les mesures sanitàries vigents, el fidels es van reunir el 23 de juny per a  celebrar les Vespres de la Vigília de la Festa a l’ermita de Sant Joan de Missa i el 24 de juny per a celebrar la missa de Sant Joan presidida pel bisbe Mons. Francesc Conesa a la Catedral de Menorca.

En la seva homilia de la missa de Sant Joan, el bisbe Francesc va destacar l’exemple de Joan “que va sabre distinguir entre els homes a Aquell que era el Messies, l’Anyell de Déu i ho va assenyalar sense por: “Jo l’he vist i n’he donat testimoni que aquest és el Fill de Déu (Jn 1,34).

En aquest sentit, va expressar que en l’actualitat, destaquen els avenços científics i tecnològics però vivim en un desert espiritual, en un entorn que vol deixar a Déu en un segon pla: “necessitam persones plenes de coratge, com Joan Baptista, gent que no tingui por dels poders d’aquest món, que no tinguin por de que es burlin d’ells o els ridiculitzin”.

“La seva missió és senzilla: assenyalar constantment els homes que Jesús és l’Anyell que esborra el pecat, que ens omple de la seva salvació, de la seva gràcia, de la seva llum i la seva força. Necessitam precursors i profetes que amb la seva paraula i amb la seva vida proclamin que Jesús és el Senyor i preparin un espai per a Déu enmig del desert de la ciutat”, va afegir Mons. Francesc.

Fotografies de Gemma Andreu/ Diari Menorca:

 

Hits: 46