L’ermita d’Alcaufar llueix la creu de l’ecumenisme

Turistes i menorquines de diverses esglésies cristianes preguen junts en la benedicció de la creu donada per la família Roters

L’ermita de Sant Esteve, a cala Alcaufar (Sant Lluís) compta des de dissabte dia 3 d’agost amb una creu de coure realitzada per l’artista Carlos Roters. L‘obra ha estat donada per la família del mestre i fou beneïda en la primera pregària ecumènica organitzada pel Secretariat de Turisme i el Secretariat d’Ecumenisme de Menorca.

El bisbe Mons. Francesc Conesa, el rector de Sant Lluís, Jesús Llompart i el reverend Paul de l’Església anglicana van presidir aquest acte, que va congregar a una setantena de persones, tant a turistes com a membres de les diverses esglésies cristianes de Menorca, per a crear llaços entre persones cristianes, independentment del seu lloc d’origen.

Jesús Llompart fou l’encarregat d’obrir l’acte tot destacant com l’estiu pot ser una bona època per a promoure la pastoral de turisme i l’esperit d’acollida, sortint per places i camins, com ens marca la Carta Pastoral del Bisbe Francesc. Poc després Mons. Conesa va acceptar la donació de la creu per part de la família Roters i va explicar als assistents el sentit i significat d’aquest símbol per als cristians. El reverend Paul també va parlar de la creu de Crist, fent un comentari molt actual sobre la creu salvadora que identifica a tots els cristians en un món ple de dificultats i conflictes.

Per la seva part, una representant de la comunitat luterana va llegir la carta de Sant Pau a Filipencs, en la qual es parla de la creu de Crist.
Per tancar la cerimònia de la benedicció de la creu els assistents van cantar l’exclamació “Victòria, tu regnaràs; oh, creu, tu ens salvaràs” i van resar el Parenostre.